Tata Steel prodao deo aktiva, povratak British Steel

Tata Steel prodao deo aktiva, povratak British Steel

Tata Steel, indijska čeličana danas je objavila da je okončala delimičnu prodaju svojih aktiva u Evropi, uz sačuvanih 4.800 radnih mesta, ali je uprkos tome na hiljade radnih mesta i dalje u opasnosti zbog mogućeg izostanka kupaca za ostatak poslovanja Tata Steela.

Filijala Tata Steela u Ujedinjenom Kraljevstvu je saopštila da je britanskoj investicionoj kompaniji Greybull Capital prodala svoje evropsko poslovanje u sektoru proizvodnje čeličnih cevi, ne otkrivajući iznos transakcije, prenosi agencija France presse.

Ovaj ugovor, koji su podzravili Tata Steela, britanska vlada i sindikat, označava povratak brenda British Steel, prvi put od 1999. godine.

“Od danas, preduzeće Long products Europe će poslovati pod imenom British Steel”, navodi se u saopštenju Tata Steela.

Britanska vlada se utrkivala da pronađe kupca za aktive Tata Steela u Britaniji i da sačuva oko 16.000 radnih mesta, nakon što je ta kompanija iznenadila krajem marta, najavljujući prodaju britanskog poslovanja zbog prezasićenosti globalnog tržišta čcelikom, jeftinog uvoza u Evropu, visokih troškova i kolebanja valuta.

Tata Steel sada traga za kupcem svojih preostalih aktiva u Britaniji, među kojima je i postrojenje u Port Talbotu, najveća britanska čeličana, koja zapošljava 4.000 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Evropske berze: Rudarski sektor pritisnuo indekse
Next Bosch u Srbiji ove godine ulaže 10 miliona evra

You might also like

Kompanije

Kromberg & Schubert otvara 2.500 radnih mesta u Kruševcu

Nemačka kompanija Kromberg & Schubert otvoriće u četvrtak u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za auto-industriju.

Kompanije

Dvanaest zainteresovanih za privatizaciju Luke Novi Sad

Ukupno 12 firmi i pojedinaca poslalo je pisma o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad, jedine preostale luke u većinskom državnom vlasništvu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Kompanije

Credit Agricole Grupa: Prihod u 2017. 6,4 mlrd evra

Neto prihod Credit Agricole Grupe u 2017. godini iznosi 6,5 mlrd EUR, što predstavlja rast od više od 35,5% u poređenju sa 2016. godinom.