Tata Steel prodao deo aktiva, povratak British Steel

Tata Steel prodao deo aktiva, povratak British Steel

Tata Steel, indijska čeličana danas je objavila da je okončala delimičnu prodaju svojih aktiva u Evropi, uz sačuvanih 4.800 radnih mesta, ali je uprkos tome na hiljade radnih mesta i dalje u opasnosti zbog mogućeg izostanka kupaca za ostatak poslovanja Tata Steela.

Filijala Tata Steela u Ujedinjenom Kraljevstvu je saopštila da je britanskoj investicionoj kompaniji Greybull Capital prodala svoje evropsko poslovanje u sektoru proizvodnje čeličnih cevi, ne otkrivajući iznos transakcije, prenosi agencija France presse.

Ovaj ugovor, koji su podzravili Tata Steela, britanska vlada i sindikat, označava povratak brenda British Steel, prvi put od 1999. godine.

“Od danas, preduzeće Long products Europe će poslovati pod imenom British Steel”, navodi se u saopštenju Tata Steela.

Britanska vlada se utrkivala da pronađe kupca za aktive Tata Steela u Britaniji i da sačuva oko 16.000 radnih mesta, nakon što je ta kompanija iznenadila krajem marta, najavljujući prodaju britanskog poslovanja zbog prezasićenosti globalnog tržišta čcelikom, jeftinog uvoza u Evropu, visokih troškova i kolebanja valuta.

Tata Steel sada traga za kupcem svojih preostalih aktiva u Britaniji, među kojima je i postrojenje u Port Talbotu, najveća britanska čeličana, koja zapošljava 4.000 radnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Evropske berze: Rudarski sektor pritisnuo indekse
Next Bosch u Srbiji ove godine ulaže 10 miliona evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Američki milijarder i investitor Warren Buffet je izjavio da je njegov investicioni fond Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple.

Kompanije 0 Comments

McDonald’s na sudu zaštitio prefikse “Mc” i “Mac”

Američki lanac restorana McDonald’s pred Evropskim sudom pravde je dobio spor oko korišćenja naziva “Mc” i “Mac” prilikom prodaje hrane i pića, čime će drugim kompanijama biti zabranjena upotreba tog termina.

Kompanije 0 Comments

Ralph Lauren zatvara butike i ukida radna mesta

Modni proizvođač Ralph Lauren najavio je ukidanje radnih mesta i zatvaranje niza butika, među kojima i onu prestižnu na Petoj aveniji u New Yorku, što je deo programa smanjenja troškova

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply