Softbank prodaje akcije Alibabe

Softbank prodaje akcije Alibabe

Japanska kompanija “Softbank” saopštila je danas, da je donela odluku o nizu transakcija sa ciljem prikupljanja kapitala, među kojima je i monetizacija dela akcija u kineskoj grupaciji “Alibaba Group Holding”-u.

Kako je navedeno u saopštenju, reč je o deonicama u vrednosti od 7,9 mlrd USD.

Prodajom deonica “Softbank” će smanjiti vlasnički udeo u “Alibabi” sa 32,2% na oko 28%. “Softbank”, koja je trenutno najveći akcionar “Alibabe”, saopštila je da će nastaviti da održava strateško partnerstvo sa kineskim gingantom.

Ovaj potez omogući će da “Softbank” otplati deo dugova, koje je nagomilala nakon mnogobrojnih akvizicija. Kompanija je do sada investirala u firme kao što su “Yahoo Japan” i indjska verzija “Ubera” -“Ola”.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Aerodrom Portorož
Next Porastao broj turista u Srbiji

You might also like

Berza

Dinar sutra jači, srednji kurs 118,1654 dinara

Dinar će sutra biti jači prema evru za 0,1 odsto nego u petak i zvanični srednji kurs će iznositi 118,1654 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Berza

Azijske berze: Indeksi padaju drugi put uzastopno

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija pale, drugi dan zaredom, jer su ulagači oprezni uoči sednica čelnika američke i japanske centralne banke.

Berza

Evropske berze zabeležile rast posle višednevnog pada

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro su cene akcija porasle, nakon tri dana pada, a trguje se oprezno dok se prate parlamentarni izbori u Britaniji.