Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Aerodrom Portorož

Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Aerodrom Portorož

Slovenački mediji pišu da je srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresovan je za Aerodrom Portorož.

Većinski vlasnici Aerodroma Portorož pripremaju se na novi pokušaj prodaje, piše list “Finance” i dodaje da je Kostić i ranije iskazivao interesovanje za ovu investiciju, a napomenuo je da sve zavisi od dogovora s Piranskim županom odnosno lokalnom samoupravom.

“Portorož ima potencial za dalji razvoj i povečanje broja turista. Razvoj aerodroma i marine, da bismo postal neka vrste novog Kana. Tako ga vidimo u budućnosti. Naš cilj je promocija Portoroža kao destinacije najviše kategorije, zato je u našem interesu veci broj letova kao i to da Marina Portorož radi punim kapacitetom”, odgovorili su iz MK Group.

Aerodromu Portorož trebaju milionske investicije u proširenje sletne staze, novi hangari i veća površina.

Izvor: GdeInvestirati/B92,Tanjug
Previous Apple emituje obveznice na Tajvanskoj berzi
Next Softbank prodaje akcije Alibabe

You might also like

Kompanije

Takata bankrotirala, pala u ruke američke kompanije

Akcije japanske kompanije Takate su pale za 16,5 odsto, nakon što su mediji izvestili da planira da podnese zahtev za stečaj.

IT

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Kompanije

Slaba prodaja Microsoftove Lumnije, manje od milion u poslednja tri meseca

Microsoft je objavio svoj drugi financijski izveštaj za fiskalnu godinu koje pokriva poslednja tri meseca 2016. godine, odnosno uobičajeni četvrti kvartal za sve ostale kompanije.