EPS: Bez poskupljenja struje

EPS: Bez poskupljenja struje

Povećanja cene struje neće biti zahvaljujući efikasnom poslovanju EPS-a i ostvarenim uštedama, izjavio je danas generalni direktor tog preduzeća Milorad Grčić.

On je na RTS-u rekao da je u prva tri meseca ove godine ušteđeno preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog – 14 milijardi, te da je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra.

“Sa takvim poslovanjem i uštedama smatramo da ćemo moći da funkcionišemo i budemo sve profitabilniji i sa ovom cenom struje”, rekao je Grčić, navodeći da je cena struje u Srbiji najniža.
Govoreći o pripajanju EPS snabdevanja EPS-u, Grčić je kazao da EPS uz saglasnost i pomoć Vlade Srbije nastavlja reorganizaciju radi boljeg funkcionisanja i poslovanja.

Kaže da kupci neće osetiti nikakvu razliku i da će iz dana u dan osetiti sve više sigurnosti u snabdevanju električnom energijom. Ta integracija, kako je naveo, ne pravi nikakav poremećaj ni što se tiče smanjenja broja radnika.

“U EPS snabdevanju radi minimalan broj ljudi, oko 100. EPS je već smanjio broj radnika za 115. Poštovaćemo sve u skladu sa odlukama Vlade Srbije i dogovora vlade i MMF”, kazao je Grčić.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Gorivo uveče jeftinije do 7 dinara
Next Sirija: Žestoke borbe za Alepo i Raku, Rusi se vratili na ratište

You might also like

Energetika i naftna industrija

Kuvajt i Južna Koreja grade postrojenje za preradu gasa

Predstavnici Kuvajtske nacionalne naftne kompanije i tri južnokorejske građevinske firme potpisali su danas ugovor o izgradnji fabrike za pretvaranje prirodnog gasa u tečno stanje, vredan 2,9 milijardi dolara.

Energetika i naftna industrija

MOL ostvario dobit od skoro milijardu evra prošle godine

MOL Grupa znatno je nadmašila prvobitno postavljen cilj od 2 milijarde američkih dolara za 2016. te ostvarila čistu CCS EBITDA dobit u iznosu od 2,15 milijardi dolara, što je tek donekle

Tema dana

Vučić: Gasna interkonekcija između Srbije i Bugarske u junu ili julu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi gasna interkonekcija između Bugarske i Srbije trebalo da počne da se gradi u junu ili julu ove godine.