Dinar bez promene prema evru, u četvrtak 123,02 dinara za jedan evro

Dinar bez promene prema evru, u četvrtak 123,02 dinara za jedan evro

Vrednost dinara je neznatno promenjena prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,0164 dinara za jedan evro.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro slabiji 0,3 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 1,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,1 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao 0,5 odsto i iznosi 110,0326 

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 1,7 odsto, dok je na godišnjem nivou dinar jači za 0,3 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,1 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 780 miliona evra i kupila 20 miliona.

Gdeinvestirati.com
Previous Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju
Next Postignuta saglasnost oko otvaranja poglavlja 23 u pregovorima Srbije sa EU

You might also like

Svetske berze

Azijske berze: Ulagači na oprezu, stagnacija dolara

Na azijskim berzama u sredu se trguje oprezno jer ulagači ne žele znatnije menjati pozicije uoči sastanka američkog i kineskog predsednika kasnije ove nedelje.

Svetske berze

Mešoviti rezultati na berzama azijsko-pacifičkog regiona

Berze azijsko-pacifičkog regiona zatvorile su trgovanje u četvrtak u različitim pravcima. Glavni indeks berze u Tokiju, Nikkei, pao je 1,55 odsto, pritisnut rastom vrednosti jena prema dolaru.

Svetske berze

Wall Street porastao peti dan zaredom

Na Wall Streetu su i u četvrtak cene akcija porasle, peti dan zaredom, pri čemu je ponovo po dobicima predvodio tehnološki sektor, dok se tržište oporavlja od oštrog pada početkom meseca.