Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Beohemija-Inhem iz Zrenjanina u stečaju

Proizvođač praškastih i tečnih deterdženata Beohemija-Inhem iz Zrenjanina, najpoznatija po brendovima “Duel” i “Spin”, ušao je u stečaj.

Vrednost kompanije procenjena je na 1,3 milijardi, a dugovi iznose 20,7 milijardi dinara.

Privredni sud u Zrenjaninu uveo je stečaj na ime brojnih potraživanja. Za stečajnog upravnika imenovan je Vasilije Jovanović.

Slučaj Beohemije i njenih dugovanja proteže se poslednjih godina i uglavnom je poznat javnosti. Podsećanja radi, problem je privremeno rešen uvođenjem unapred pripremljene reorganizacije, ali kompanija nije redovno isplaćivala svoja dugovanja tako da je stečaj bio neminovan. I u takvim uslovima, proizvodnja se odvijala, a proizvodi su se dobro prodavali kako u Srbiji tako i u susednim zemljama. Stečajni upravnik smatra da će uspeti da brzo obnovi proizvodnju najpopularnijih deterdženata ove firme.

“Brendovi su najveća vrednost ove kompanije, zato očekujemo da će se ubrzo ‘Duel’ i ‘Spin’ ponovo ovde proizvoditi”, kaže stečajni upravnik Vasilije Jovanović.

Radnici koji ne budu angažovani u proizvodnji, biće narednih dana upućeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Zrenjaninski Privredni sud otvorio je stečaj u “Beohemiji-Inhem” na zahtev najvećih poverilaca, AIK i Sberbanke.

Izvor: Danas.rs
Previous Savet Evrope upozorio na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj
Next Dinar bez promene prema evru, u četvrtak 123,02 dinara za jedan evro

You might also like

Kompanije

Pokrenut postupak protiv EPS Distribucije

Danas je pokrenut postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv Operatora distributivnog sistema EPS Distribucija d.o.o. Beograd, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

IT

Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

Pre nekoliko nedelja pojavili su se izveštaji u kojima se poručivalo da će kompanija Toshiba prodati svoje odeljenje koje proizvodi memorije.

Kompanije

United Group preuzeo TV stanice u Sloveniji i Hrvatskoj

United Group, uz podršku američke investicione kompanije KKR i EBRD-a, dogovorio je preuzimanje hrvatskog i slovenačkog medijskog portfelja CME-a.