Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara

Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara

Program razvoja vojne industrije u periodu od 2016. do 2020. godine, Rusiju će koštati oko 1,1 bilion rubalja (16,7 milijardi dolara), prenela je ruska novinska agencija Tass izjavu ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina.

„Rusija je trenutno drugi najveći izvoznik oružja u svetu i treba da ostane na toj poziciji“, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev tokom sastanka sa svojim zamenicima, prenosi Reuters. Medvedev je rekao i da je odobrio „novu verziju kompleksnog programa razvoja vojne industrije za period od 2016. do 2020. godine“.

„Trenutno smo u procesu opremanja celokupne vojske, oružanih snaga i mornarnice sa novim modelima oružja. Postoje određeni ciljevi koje moramo ispuniti i svakako da je neophodno da osiguramo konkurentnost naših proizvoda u svetu“, izjavio je Medvedev, a prenosi ruska agencija Tass.

Izvor: GdeInvestirati/NezavisneNovine
Previous Počeli pregovori o trgovinskom sporazumu između Evropske unije i Meksika
Next Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

You might also like

IT

Apple preko App Store-a za Novu godinu zaradio 240 miliona dolara

Svi oni koji su tokom praznika dobili novi iPhone ili iPad očito su pričekali 1. januara da krenu u instalaciju i kupovinu novih aplikacija.

Kompanije

Microsoft posle LinkedIna kupio još jednu kompaniju

Microsoft je prošle nedelje kupio LinkedIn u iznenađujućoj akviziciji, ali izgleda da je kompanija ubrzo napravila i drugu kupovinu, ovog puta za znatno manju sumu novca, čiji tačni uslovi nisu obelodanjeni.

Transport

Volkswagen na ime odštete isplaćuje 14,7 milijardi dolara

Nakon priznanja da je koristila softver za lažiranje kontrole izduvnih gasova, Nemačka kompanija Volkswagen pristala je da sporazumno isplati 14,7 milijardi dolara odštete vlasnicima automobila u SAD.