Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

Početak pregovora Srbije i Evroazijske ekonomske unije o trgovinskom režimu?

Lideri Evroazijske ekonomske unije (EEU), koji će se danas okupiti na samitu u Astani, mogli bi dati “zeleno svetlo” za početak pregovora o uspostavljanju jedinstvenog trgovinskog režima sa Srbijom, izjavio je savetnik ruskog predsednik Jurij Ušakov.

“Odluka o otvaranju pregovora o unificiranju trgovinskog režima sa Srbijom se očekuje u Astani”, kazao je Ušakov novinarima, a prenosi ruska agencija Tas.

O odnosima članica EEU sa drugim državama će se, kako je dodao, diskutovati na proširenoj sednici Višeg saveta Evroazijske ekonomske unije.

Članice EEU su već potpisale ugovor o slobodnoj trgovini sa Vijetnamom, a takođe se, kako je rekao, vode slični pregovori sa Izraelom, dok stručnjaci istovremeno rade na pitanju uspostavljanja zona slobodne trgovine sa Indijom, Egiptom i Iranom.

Današnjem samitu će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Evroazijska ekonomska unija je zajednica država sa političkom, ekonomskom, vojnom, carinskom i humanitarnom saradnjom na području Evroazije. Članice ove unije su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan. Evroazijska ekonomska unija je zvanično uspostavljena 1. januara 2015. godine.

Izvor:Agencije
Previous Rusija u vojnu industriju ulaže 16,7 mlijardi dolara
Next Sektor farmacije očekuje razdoblje spajanja i akvizicija

You might also like

Najvažnije vesti

Vučić: Ne želim da formiram vladu protiv koje bih sam bio

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vladu sastaviti u kratkom roku, a ako ne bude uspeo – vladu će, kako je rekao, formirati neko drugi,

Društvo

Lideri EU na sastanku bez Britanije, brz odgovor na Brexit

Lideri Evropske unije koji su se sastali u Briselu bez prisustva prestavnika Velike Britanije kako bi utvrdili “prava i obaveze” u budućoj vezi sa tom zemljom.

Društvo

Donald Trump: Društvene mreže imaju veću moć nego novac

“Nastaviću da koristim društvene mreže,  ali da ću od sada biti suzdržaniji”, obećao je novoizabrani predsednik SAD-a Donald Trump u emisiji „60 minuta“.