Pad nezaposlenosti u EU, u evrozoni nepromenjena

Pad nezaposlenosti u EU, u evrozoni nepromenjena

U aprilu je nezaposlenost u evrozoni ostala na 10,2 odsto, što je najmanje od avgusta 2011, saopštila je danas statistička služba Evropske unije.

U odnosu na mart u evrozoni nije bilo promene u stopi nezaposlenosti, dok je Evropskoj uniji pala na 8,7 odsto s martovskih 8,8 odsto, naveo je u Eurostat.

Najveća nezaposlenost je zabeležena u Grčkoj 24,2 odsto koliko je bilo u februaru, što su poslednji zvaničnhi podaci za tu zemlju, dok je na drugom mestu Španija sa 20,1 odsto u aprilu, mada je u toj zemlji dosta smanjena nezaposlenost.

Najnižu stopu nezaposlenosti u Evropskoj uniji ima Češka 4,1 odsto, Nemačka 4,2 odsto Malta 4,3 odsto. Metodologija Eurostata se razlikuje od metodologija nacionalnih službi. Nemačka statistička služba je procenila da je nezaposlenost u Nemačkoj šest odsto.

U poredjenju s prošlom godinom, stopa nezaposlenosti u aprilu je pala u 25 članica EU, dok je u Belgiji nepromenjena, a povećana je u Estoniji na 6,8 odsto i Letoniji na 9,6 odsto. Najveće smanjenje u odnosu na april 2015. zabeleženo je na Kipru, sa 15,7 na 11,6 odsto, u Bugarskoj sa 10 na 7,1 odsto i u Španiji sa 22,7 na 20,1 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Još 220 lekova o trošku Srbije
Next Ministarstvo privrede daje bespovratna sredstva za male firme

You might also like

Društvo

U Srbiji 676.000 nezaposlenih

U Srbiji je registrovano oko 676.000 nezaposlenih, što je za 7,96 odsto manje nego prošle godine, rekao je u Čačku predsednik Upravnog odbora Nacinalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dario Mačkić.

Nauka

Kragujevački studenti napravili bolid nazvan Formula Zastava

Posle četiri godine rada studenti Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu uspeli su da naprave formulu – trkački bolid u klasi Formule 3, kojim će se u Mađarskoj takmičiti protiv 30

Društvo

Koliko košta jednodnevni boravak u Beogradu?

Ako planirate da posetite Beograd i da u njemu provedete jedan dan, bitno je znati koliko će vam novca biti potrebno.