Australija prodaje bitcoine vredne oko 13 miliona US dolara

Australija prodaje bitcoine vredne oko 13 miliona US dolara

Vlada australijske pokrajine Victoria je odlučila da na aukciji proda velike količine bitcoina koje je policija zaplenila od on-line dilera droge.

Na licitaciji, 20. juna u Sidneju, će se naći 24.518 kovanica. Preračunato po jutrošnjoj ceni od 533,80 dolara, ukupna vrednost kripto valute procenjena je na preko 13 miliona američkih dolara.

Biće ovo druga najveća javna prodaja bitcoina u svetu nakon što su SAD pre dve godine na aukciji prodale 144.000 bitcoina, oduzetih Rossu Ulbrichtu, osnivaču ilegalnog marketa za prodaju droge na internetu pod nazivom “Put svile”.

Vrednost virtelene valute u ovoj godini stabilno raste. Početkom januara 2016. cena bitcoina iznosila je oko 430 dolara.

Izvor:Agencije
Previous Facebook zarađuje na vama! Zaradite i vi na njemu
Next Konkurs za najbolje biznis ideje, nagrada milion evra

You might also like

Berza

Srednji kurs danas 118,0705 dinara za evro

Dinar ima danas približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,0705 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Berza

Wall Street: “Indeks straha” na najnižem nivou u poslednjih 8 meseci

Cene akcija na američkim berzama u sredu su porasle, podržane porukom predsednice Federalnih rezervi da američka centralna banka neće uskoro podizati kamatne stope.

Svetske berze

Hrvati napravili kriptokunu

Grupa hrvatskih “haktivista” okupljena oko projekta “Anountopia” razvila je kriptovalutu kriptokunu.