Od srede niže cene gasa za javno snabdevanje

Od srede niže cene gasa za javno snabdevanje

Cene gasa za javno snabdevanje biće smanjenen u proseku za 4,06 odsto počev od srede, 1. juna 2016. godine, za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje a snabdevač im je Javno preduzeće „Srbijagas”.

Kako su naveli u „Srbijagasu”, nova cena energenta za domaćinstva koja su na mreži ovog snabdevača iznosiće 32,28 dinara bez PDV-a po metru kubnom.

Ova cena, takođe ne uključuje druge stavke, kao što je naknada po mestu isporuke, objašnjavaju u tom javnom preduzeću.

Foto: Dušan Bajatović, kurir.rs

Foto: Dušan Bajatović, kurir.rs

U „ Srbijagasu” ističu da pojeftinjenje dolazi kao rezultat kvartalnog kretanja cena derivata nafte na berzi i kursa dolara.

Savet Agencije za energetiku Srbije je ranije saopštio da je dao saglasnost na Odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, na sednici od 27. maja 2016. godine.

Pravo na javno snabdevanje imaju kupci čija je godišnja potrošnja do 100.000 metara kubnih i čiji su svi objekti priključeni na distributivni sistem prirodnog gasa.

U Srbiji oko 10 odsto od ukupnog broja domaćinstava, odnosno njih 250.000, ima priključak na gas.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous AIK banka planira dobit od 3,6 mlrd dinara u 2016. godini
Next Skupština NIS-a 28. juna, predložena dividenda 24,7 dinara po akciji

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Rekordna zarada kompanije Lego u 2016. godini

Prihodi kompanije Lego u protekloj godini porasli su za šest posto, na 5,4 milijardi dolara, što je najviše u osam decenija rada kompanije, saopštio je danas poznati danski proizvođač igračaka Lego.

Energetika i naftna industrija 1Comments

RTB Bor: Moguć otpis 90 odsto starog duga

Očekujem da će se poverioci Rudarsko-topioničarskog basena Bor saglasiti o otpisu 90 odsto potraživanja koja iznose 900 miliona evra, izjavio je generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

Kompanije 0 Comments

Rekordni izvoz Plive

Pliva će ove godine ostvariti najbolje izvozne rezultate do sada, s više od milijardu kuna, a i drugi pokazatelji su dobri, izjavio je u četvrtak predsednik Uprave Plive Mihael Furjan.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply