AIK banka planira dobit od 3,6 mlrd dinara u 2016. godini

AIK banka planira dobit od 3,6 mlrd dinara u 2016. godini

Upravni odbor AIK banke sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun, a na dnevnom redu među ostalim odlukama je i usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se prošlogodišnja dobit u visini od 3,4 milijarde dinara rasporedi na ime povećanja ostalih rezervi.

Finansijskim planom za ovu godinu AIK banka predviđa ostvarenje neto dobiti od 3,6 milijardi RSD što je rast od 5,6 odsto u odnosu na proteklu godinu.

Većinski vlasnik AIK banke je novosadska MK grupa koja je pokrenula prinudni otkup akcija od manjinskih akcionara, ali je ovaj postupak privremeno stopiran odlukom suda.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Skupština Tehnogasa odobrila dividendu od 1.801 dinara po akciji
Next Od srede niže cene gasa za javno snabdevanje

You might also like

Najvažnije vesti

Skupština Metalca krajem aprila, predložena dividenda 80 dinara po akciji

Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) zakazao je redovnu skupštinu akcionara kompanije za 28. april, a kao dan akcionara i dan dividende je utvrđen 18. april.

IT

Samsung u drugom tromesečju zabeležio profit preko 6.8 milijardi dolara

Kod tržišnih posmatrača postoji konsenzus da će u drugom tromesečju ove godine kompanija Samsung registrovati snažan rast.

Transport

Uber: EU zakon nas je oterao iz Mađarske

Američka kompanija Uber podnela je žalbu Evropskoj uniji zbog zakona u Mađarskoj koji je blokirao njeno poslovanje u toj zemlji.