Ukrajina: Bivši generalni sekretar NATO-a imenovan za savetnika Porošenka

Ukrajina: Bivši generalni sekretar NATO-a imenovan za savetnika Porošenka

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen imenovan je za savetnika ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Anders Fogh Rasmusen je povodom ove vesti na Twitteru naveo da će “raditi na promociji bezbednosti, ekonomskih reformi i jačanju veza Evropske unije”.

U saopštenju ukrajinskog predsedništva o imenovanju Fogh Rasmussena ne navodi se tačno kojim pitanjima će se baviti bivši prvi čovek NATO-a.

Fogh Rasmussen je ocenio da je bezbednosna situacija u Ukrajini zabrinjavajuća.

Anders Fogh Rasmussen bio je generalni sekretar NATO-a od 2009. do 2014. godine. Prethodno je osam godina bio šef danske vlade.

Moskva: Još jedan šou Kijeva

Postavljanjem bivšeg generalnog sekretara NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za spoljnog savetnika ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Kijev je priredio „pravi šou“ pokušavajući na taj način da stvori što glasniji eho u javnosti, smatra šef Komiteta za međunarodnu politiku ruskog Saveta Federacije Konstantin Kosačov, prenosi Sputnik.

„Uloga Rasmusena neće biti da vojno ili politički savetuje ukrajinskog predsednika, već Kijev na taj način želi da skrene pažnju na sebe, tako da je u pitanju samo šou“, rekao je Kosačov.

Prema njegovim rečima, Kijev namerava da privuče što više stranaca sa zvučnim imenima zarad jačanja spoljnog efekta.

„Kuknjava ukrajinske predstavnice na Evroviziji, proslava oslobođenja Savčenkove, postavljanje bivšeg natovca… Celokupno to glupiranje služi samo kako bi Ukrajina ostala u centru pažnje zapadnih partnera, jer ako ta pažnja oslabi, Ukrajina će biti primorana samostalno da se bavi rešavanjem svojih problema i neće moći sve da svaljuje na Rusiju“, rekao je on.

Izvor:Agencije
Previous Jedan od najvećih sibirskih dijamanata dobio ime "Deca Azije"
Next Wall Street: Najbolja nedelja za berze od početka marta

You might also like

Politika

BiH pokreće reviziju presude protiv Srbije

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović saopštio je danas da će u ime države podneti zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, ali nije obelodanio nove argumente na

Politika

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu: ZSO, energetika, pravosuđe

U Briselu će danas biti održana druga runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou. Delegaciju Beograda predvode premijer Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a Prištinu predstavljaju Isa Mustafa

Politika

Turski predsednik sa šest ministara i 90 privrednika u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan doputovaće danas u dvodnevnu posetu Hrvatskoj, tokom koje će imati susrete sa hrvatskim državnim vrhom, a biće održan privredni forum na kome će učestvovati predsednici