Prva poseta Nikolića Sarajevu

Prva poseta Nikolića Sarajevu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće danas i sutra u radnoj poseti Sarajevu u okviru koje će učestvovati na ekonomskom samitu “Samit 100” i sastanku lidera Brdo Brioni proces.

Nikolić će danas učestvovati na „Samitu 100″ koji se ove godine održava u Sarajevu pod nazivom “Dogovor za novo doba”, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Na Samitu sto najuspešnijih privrednika iz regiona predstavljaju primere dobre prakse kroz panel diskusije.

Predsednik Republike Srbije će u Sarajevu imati i bilateralni sastanak sa predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorom, navodi se u saopštenju.

U nedelju, 29. maja, održaće se sastanak lidera regiona Brdo Brioni proces, kojem će kao gost prisustvovati i predsednik Italije Serđo Matarela.

Tokom drugog dana predsednik Nikolić će se na marginama sastanka Brdo Brioni proces sastati i sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Takođe, Nikolić će se u nedelju na marginama sastanka sastati i sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i članovima Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, navodi se u saopštenju.

Izvor:Tanjug
Previous John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka
Next Srpski električni automobil uskoro na ulicama Beograda

You might also like

Društvo

Vučić: Ideja MMF-a nema podršku Vlade, zaštitićemo najsiromašnije penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je posao Vlade Srbije da zaštiti najsiromašnije penzionere.

Društvo

Privrednici tvrde da korupcija najviše šteti njima

Ni korak napred ni korak nazad. Već 17 godina, pozicija Srbije u okviru Indeksa percepcije korupcije se mnogo ne menja. A ovogodišnje 72. od ukupno 176 mesta, nije nimalo ohrabrujuće,

Najvažnije vesti

U prva tri meseca ove godine otkriveno 1200 falsifikovanih novčanica

U prva tri meseca ove godine otkriveno je 1.182 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 2,1 odsto manje nego u istom periodu lane, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).