Oduzeta dozvola za rad “srpskoj” banci u Moskvi

Oduzeta dozvola za rad “srpskoj” banci u Moskvi

Centralna banka Rusije oduzela je u petak dozvolu za rad EuroAxis banci, čiji je prioritet opsluživanje transakcija sa Srbijom i drugim zemljama u regionu.

Na sajtu banke navodi se da je predsednik banke Ivan Maričić, da je njegov zamenik Vojin Lazarević, a da su članovi Toplica Spasojević, Drago Skulić i Jelica Kurjak, inače bivša ambasadorka Srbije u Moskvi.

Centralna banka Rusije (CBR) je saopštila da je odluka o odizimanju dozvole EuroAksis banci povezana s “nepoštovanjem zakona koji regulišu rad banaka, kao i normativnih akata CBR i nesposobnošću da odgovori na zahteve kreditora o novčanim obavezama”.

“Zbog nedovoljnog kvaliteta aktiva, koji nisu generisali novčani protok, EuroAksis banka nije na vreme ispunjavala obaveze pred kreditorima. Rukovodstvo i vlasnici kreditne organizacije nisu preduzimali realne mere za normalizaciju rada”, navodi se u saopštenju CBR.

Po količini raspoloživih sredstava, ova banka je 1. maja zauzimala 456. mesto u skladu s bankarskim sistemom Rusije.

Izvor:CBR/RTV
Previous EU pooštrila sankcije Severnoj Koreji, Nemačka i Švedska ipak šalju humanitarnu pomoć
Next John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

You might also like

Makroekonomija

ECB: Ostaju rizici od iznenadnog menjanja kamatnih stopa na tržištima obveznicama

Rizici po finansijsku stabilnost u evrozoni su pod kontrolom, ali su i dalje značajni, dok su u nekim zemljama čak porasli u proteklih šest meseci, saopštila je danas Evropska centralna

Najvažnije vesti

Mali akcionari AIK banke kritikuju način preuzimanja od strane MK Groupe

Većinski vlasnik akcija AIK banke, MK Group, izvršila je prinudni otkup udela manjinskih akcionara. Način otkupa i ponašanje sudova izazvali su kritike malih akcionara te finansijske institucije.

Banke i finansije

Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke

Američki fond Apollo počinje dubinski pregled Gorenjske banke, prenosi ljubljansko „Delo“.