John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

John Hardy: Dolar napreduje uoči objavljivanja američkih ključnih podataka

Postoje naznake da je tržište zapalo u mod “tematske hibernacije”, kaže John Hardy iz Saxo Banke

 

Foto:www.channelnewsasia.com

Foto:www.channelnewsasia.com

Jen je malo ojačao preko noći, ali je odnos USDJPY i dalje bio ispod 110, jer se na izjavu G7 nije posmatralo kao da je Japan dobio diplomatski odrešene ruke za intervenciju na tržištu, iako se ta izjava može posmatrati dvostrano (ne odobrava se konkurentska devalvacija, dok se takođe upozoravaju na ekstremne poteze) i da bi Japan mogao pribeći drugoj varijanti, kao što je to nedavno uradio kada su osetili da su im leđa priterana uza zid zbog snage jena.

Izvori novinske agencije Reuters ukazuju takođe da će Abeova vlada pokušati ponovo da odloži planirano povećanje poreza na promet predviđeno za april sledeće godine, ističe u najnovijoj analizi direktor sektora Strategije na deviznom tržištu u Saxo Banci John Hardy.  

 

On međutim navodi da je i na drugim mestima akcija postala slaba, a nedavno je primećen i pad u nestabilnost samo u okviru jednog dana trgovanja kod mnogih valutnih parova. To bi moglo da bude znak da je tržište otišlo u mod “tematske hibernacije”, grebući u potrazi za katalizatorom ili novom temom koja može da drži vodu, ali da nijednu ne nalazi. To takođe verovatno znači da će kretanjima trendova konstantno nedostajati postojanost,  iako neko vreme odolevaju.

 

Foto:www.kobi-efor.com.tr

Foto:www.kobi-efor.com.tr

Međutim stručnjak Saxo banke se pita da li bi mogući okidači odnosno pokretači mogli da dovedu do pada samozadovoljstva.  Poput nova velike rasprodaje sirove nafte – moguća tehnička postavka za to ili šokantni podaci iz SAD sledeće nedelje. Ali isto je tako moguće da ćemo ući u “leto bez ljubavi”  za trgovce koji trguju u skladu sa trendovima, ukoliko podaci SAD  ne pokažu znake ubrzanja i ukoliko tokom glasanja o izlasku Britanije iz EU dođe do toga da prevladaju glasovi za ostanak, kao i ukoliko tržište brzo apsorbuje ta dešavanja što je već u svakom slučaju procenjeno i sračunato s izvesnošću 75% , po grubim procenama trgovaca.

 

Podaci iz SAD sledeće nedelje će biti očigledni katalizator da li ćemo u odnosu EURUSD potonuti ispod nivoa 1,1000 ili čak 1,0950 ili ako klimava serija američkih podataka odloži izglede za pad sa mogućim povratkom naviše na nivo od 1,1300, zaključio je Hardy.

 

 

Izvor:Gdeinvestirati

 

 

Previous Oduzeta dozvola za rad "srpskoj" banci u Moskvi
Next Prva poseta Nikolića Sarajevu

You might also like

Banke i finansije

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 4 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 4 odsto.

Makroekonomija

Vlada Srbije danas raspravlja o budžetu za 2017. godinu

Vlada Srbije bi na današnjoj sednici trebalo da raspravlja o predlogu državnog budžeta za 2017. godinu, u kojem će, po najavama nadležnih, više novca biti za kapitalne investicije.

Najvažnije vesti

Ikea povlači stolice za plažu, vraća novac i bez računa

Švedska Ikea odlučila je da povuče stolice za plažu po dobijanju izveštaja da se mogu slomiti i izazvati povrede poput priklještenja prstiju.