Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera

Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera

Izraelska start up kompanija Get dobiće ulaganja u iznosu od 300 miliona dolara od strane nemačkog proizvođača automobila Volkswagen.

Get, koji je konkurent Uberu prisutan je u 60 gradova širom sveta. Za razliku od rivala, vozači Geta svoje klijente prevoze u taksijima i crnim vozilima.

Get se uveliko koristi u gradovima kao što su Moskva i London, ali ne uspeva da dostigne uspeh Ubera niti da se probije na američko tržište. Prisutni su samo u Njujorku.

Često u medijima nazvan “ubicom Ubera”, zbog ponude luksuznijih automobila i nižih cena, upravo je u Njujorku pokrenuo oštru kampanju protiv Ubera, s reklamnim plakatima na kojima naglašava svoju nadmoć nad Uberom i promotivnim vožnjama po znatno nižim cenama.

Ovo je novi šamar Uberu nakon vesti da i Apple ulaže u jednog njihovog konkurenta, odnosno u kinesku kompaniju Didi Chuxing.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Beograd: Na Sajmu mikro biznisa i porodičnog preduzetništva privrednici iz Srbije i regiona
Next Snižen javni dug Srbije

You might also like

Najvažnije vesti

Aerodrom Nikola Tesla: Akcionarima 56 dinara dividende

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla” (AERO) saopštio je da će međudividendu, odobrenu u novembru prošle godine, isplatiti manjinskim akcionarima 19. juna.

Društvo

Kineski projekat izgradnje pruge Beograd-Budimpešta pod istragom EU

Evropska unija ispituje plan izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte, u okviru kineskog železničkog projekta “Jedan pojas, jedan put”, zbog mogućeg nepoštovanja evropskih propisa, piše Financial Times (FT).

Kompanije

HTC odbacuje navode o prodaji odeljenja sa telefonima Google-u

Kompanija HTC je reagovala na skore navode o potencijalnoj prodaji poslovanja sa mobilnim telefonima, gde se kao kupac pominjao Google.