Snižen javni dug Srbije

Snižen javni dug Srbije

Javni dug Srbije iznosio je na kraju aprila ove godine 24,25 milijardi evra, što je 71,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje, prema najnovijim makroekonomskim pokazateljima Ministarstva finansija.

Aprilski iznos javnog duga je niži za oko 190 miliona evra u odnosu na mart, kada je težio 24,44 milijarde evra i imao udeo u BDP-u od 72 procenta, objavljeno je na sajtu Ministarstva finansija.

Javni dug u aprilu niži je u odnosu na februar za gotovo 600 miliona evra, a u poređenju sa januarom za oko 560 miliona.

U drugom ovogodišnjem mesecu je iznosio 24,85 milijardi evra (73,6 odsto BDP-a), a u januaru 24,82 milijarde (73,4 odsto BDP-a).

Izvor:Tanjug
Previous Volkswagen ulaže 300 miliona dolara u najvećeg konkurenta Ubera
Next Dinar oslabio, danas 123,27 dinara za jedan evro

You might also like

Nekretnine

Iznajmljivanje stana: Podaci iz popisa stanovništva otkrivaju stanodavce koji ne plaćaju porez

Podaci prikupljeni na terenu tokom poslednjeg popisa stanovništva 2011. godine koji je sproveo Republički zavod za statistiku, ukrstiće se sa podacima kojima raspolaže Poreska uprava u postupku naplate poreza na

Najvažnije vesti

Ministar privrede: Privatizacija 11 velikih strateških preduzeća ključna za vladu

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u ponedeljak da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade.

Kompanije

Lalić: Ikea računa na 2,5 miliona kupaca godišnje u Srbiji

Direktor kompanije Ikea u Srbiji Vladislav Lalić kaže da su počeli pripremni radovi na izgradnji objekta u Srbiji, a otvaranje najavljuje za leto sledeće godine.