Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende

Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende

Nadzorni odbor bečejskog Sojaproteina sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun, a na dnevnom redu su, među ostalim odlukama, usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Kao što je bilo očekivano, akcionari će ostati bez dividende i ove godine, a uprava je predložila da se prošlogodišnja dobit u iznosu od 1,13 milijardi dinara rasporedi: u rezerve društva – 56,3 miliona i u nerapoređenu dobit 1,07 milijardi dinara, kako je navedeno „radi jačanja finansijskog položaja društva“.

Sojaprotein je na kraju 2015. godine imao stanje neto duga od 9,9 milijardi dinara, a neznatno niža zaduženost je registrovana na kraju prvom kvartala ove godine.

Akcije Sojaproteina prošle godine su bile jedan od najvećih dobitnika na Belexu sa rastom od 37,5 odsto, dok u 2016. registruju pad vrednosti od 7,4 odsto.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Fond za razvoj odobrio prva 4 kredita za start up-ove
Next Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbijagas isplaćuje ostatak duga za ruski gas u roku

Srbijagas će ispuniti preostale obaveze iz sopstvenih izvora za ruski prirodni gas koji je isporučen Srbiji.

Transport 0 Comments

Godišnja dobit Peugeot Citroena porasla 79 odsto

Francuski proizvođač automobila PSA, vlasnik brendova Peugeot i Citroen, u četvrtak je izvestio da je u prošloj godini gotovo udvostručio neto dobit, dok grupa planira  da kupi evropske marke General

Vitalik Buterin: Jeste li spremni da ostanete na nuli?

Virtuelne valute su i dalje nova klasa u svetu imovine i mogle bi drastično da padnu u bilo kom trenutku, rekao je osnivač etheruma Vitalik Buterin.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply