Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende

Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende

Nadzorni odbor bečejskog Sojaproteina sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun, a na dnevnom redu su, među ostalim odlukama, usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Kao što je bilo očekivano, akcionari će ostati bez dividende i ove godine, a uprava je predložila da se prošlogodišnja dobit u iznosu od 1,13 milijardi dinara rasporedi: u rezerve društva – 56,3 miliona i u nerapoređenu dobit 1,07 milijardi dinara, kako je navedeno „radi jačanja finansijskog položaja društva“.

Sojaprotein je na kraju 2015. godine imao stanje neto duga od 9,9 milijardi dinara, a neznatno niža zaduženost je registrovana na kraju prvom kvartala ove godine.

Akcije Sojaproteina prošle godine su bile jedan od najvećih dobitnika na Belexu sa rastom od 37,5 odsto, dok u 2016. registruju pad vrednosti od 7,4 odsto.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Fond za razvoj odobrio prva 4 kredita za start up-ove
Next Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Očaj trgovaca uranijumom

Cena uranujima spustila se prvih dana novembra 2016. na najniži nivo, nezabeležen još od 2005. godine.

Kompanije 0 Comments

Sergio Marchionne novi generalni direktor Ferrarija

Nakon odluke aktuelnog direktora Amedea Felise da se penzioniše, kompanija Ferrari je odlučila da novi generalni generalni direktor bude Sergio Marchionne koji je i predsednik Ferrarija.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi bez većih promena

Na Wall Streetu su u ponedeljak berzanski indeksi ostali gotovo nepromenjeni, pri čemu su cene akcija u zdravstvenom sektoru pale, dok su u uslužnom i potrošačkom porasle.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply