Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende

Nadzorni odbor Aerodroma „Nikola Tesla“ sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun tekuće godine, a kao dan akcionara je utvrđen 17. jun.

Na dnevnom redu je, među ostalim tačkama, usvajanje finansijskih izveštaja za proteklu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se preostali iznos neraspoređene dobiti od 2,12 milijardi dinara rasporedi na sledeći način: za bruto dividendu 750,9 miliona dinara (21,9 dinara bruto po akciji), za rezerve društva 1,3 milijarde dinara i za učešće zaposlenih u dobiti 92 miliona dinara. Kao dan dividende internim aktima je utvrđen 31. decembar 2015. godine.

Aerodrom je krajem avgusta prošle godine deo dobiti od 1,3 milijarde dinara izdvojio na ime međudividende (38,35 dinara po akciji) koja je za sada isplaćen samo većinskom akcionaru.

Izvor: Aerodrom, Wisebroker
Previous Skupština Sojaproteina 27. juna, akcionari bez dividende
Next Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i "Železare Smederevo"

You might also like

Transport

11 prijava za Luku Novi Sad, prijave i dalje otvorene

Do sada je za privatizaciju Luke Novi Sad pisma o zainteresovanosti poslalo 11 kompanija.

Kompanije

NIS povećao zaradu u prvom kvartalu uprkos očekivanjima

Naftna industrija Srbije u većinskom vlasništvu ruskog Gazprom Nefta, povećala je profit u prvom kvartalu zbog povećanog obima prerade nafte i smanjenja troškova koji su neutralisali sniženje cena sirove nafte

Kompanije

Bugarska Sopharma Trading postala većinski vlasnik kompanije Lekovit

Najveća bugarska kompanija u farmaceutskom sektoru po ostvarenim prihodima Sopharma Trading kupila je u petak 70% vlasničkog udela kompanije Lekovit u Srbiji i tako postala njen većinski vlasnik.