Microsoft i Facebook postavljaju internet kabl u Atlantik

Microsoft i Facebook postavljaju internet kabl u Atlantik

Microsoft i Facebook planiraju povežu SAD i jug Evrope sa internet kablom na dnu Atlantika.

Te dve velike kompanije su saopštile da su projektovale kablovskui vezu za brzi prenos podataka on-line korisnika i poslovnih klijenata. Projekat će sprovesti ogranak španske firme za telekomunikacije – Telefonica koja će prodavati kapacitete kabla.

Kabl će se položiti od američke savezne države Severne Virdžinije, do španskog grada Bilbaa.

Mada internet kompanije obično iznajmljuju kablovske veze telekomunikacionih firmi, novi kabl neće biti prvi čija je vlasnica neka američka tehnološka kompanija jer je Google već investirao u slične projekte na Pacifiku.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Srbi najviše koriste Viber, ceo svet WhatsApp
Next Vučić: Skupština krajem naredne sedmice, Vlada do 16. juna

You might also like

Kompanije

Raspisan tender za RTB Bor

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za izborstrateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen Bor, a rok za podnošenje prijava je 20. avgust.

IT

Google razmatra kupovinu HTC-a

Sve brojnija konkurencija u poslednjih nekoliko godina s kojom veoma teško izlazi na kraj kompanija HTC, naterala ječelnike ove kompanije da razmišljaju u pravcu prodaje svog mobilnog odeljenja.

Energetika i naftna industrija

Milorad Grčić: EPS-ov profit skočio na 15,3 milijarde dinara

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Milorad Grčić izjavio je danas da je Elektroprivreda Srbije (EPS) nastavila trend uspešnog poslovanja u 2016. i za devet meseci ostvarila je profit od