Lenovo: Kupovina Motorole nije opravdala očekivanja

Lenovo: Kupovina Motorole nije opravdala očekivanja

Google je pre dve godine potvrdio da je za tri milijarde dolara prodao Motorolu kompaniji Lenovo.

Kineski gigant je stekao Motorola Mobility ali je većina patenata ostala u vlasništvu Google-a. Kompanija je od tada objavila nekoliko uređaja, ali postoje i izvesne informacije da želi da odustane od nekadašnjeg giganta u oblasti mobilnih telefona.

Iako je Lenovo potvrdio da “ostaje posvećen” Motorola brendu, stvari ipak ne idu tako dobro kako se očekivalo. Prošlo je dosta vremena od kako je Lenovo kupio Motorolu, a ipak je u najnovijem tromesečnom finansijskom izveštaju kompanija priznala da napori integracije nakon akvizicije nisu ispunili očekivanja.

Lenovo je kupio Motorolu jer je želeo da poboljša svoj status na tržištu i postane treći proizvođač smartfona, odnosno onaj koji bi izazvao Apple, a zatim i Samsung, što je i uspeo na kratko, ali je Lenovo posustao pod pritiskom kineskih proizvođača kao što su Huawei, Xiaomi, Oppo i Vivo. Lenovo je takođe priznao da njihovi napori da izgradi Motorola brend u Severnoj Americi nisu bili uspešni.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Kako će Evropljani potrošiti novčani poklon
Next Sirija i Irak: Bitke za Raku i Faludžu

You might also like

Kompanije

Boeing najavio mere štednje, otkazi za stotine inženjera

Američki proizvođač aviona Boeing ukinuće stotine radnih mesta za inženjere za civilnu avijaciju zbog usporavnja prodaje, najavio je portparol te kompanije za France presse.

Industrija

Ljubodrag Savić: Ne bi se bunili da je He Steel odlučio da kupi Tata Steel

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić ocenjuje da je jasno da kineska kompanija He Steel nije došla u Srbiju samo zbog Železare Smederevo, a da Evropsku uniju brine da

Tema dana

Samit biznis lidera u Beogradu o digitalnoj transformaciji

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je glavna tema digitalna transformacija, biće održan 1. i 2. oktobra u Beogradu, a otvoriće ga predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.