Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i “Železare Smederevo”

Komisija odobrila koncentraciju kompanija He Steel i “Železare Smederevo”

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncentraciju između kineske kompanije He Steel i “Železare Smederevo”, navodi se u saopštenju.

Komisija je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole društva „He Steel Group Co Ltd“ iz NR Kine nad funkcionalnom, proizvodnom i poslovnom imovinom “Privrednog društva za proizvodnju i preradu čelika Železara Smederevo d.o.o.“, uz istovremeno sticanje i pedeset procenata udela u kapitalu Privrednog društva za obradu i prevlačenje metala “Serbian Roll Service Company d.o.o.“, i nad kojim će sticalac udela vršiti neposrednu zajedničku kontrolu sa drugim članom ovog društva, navodi se na sajtu Komisije.

Komisija je, prilikom donošenja odluke o dozvoljenosti ove koncentracije, imala u vidu činjenicu da njeno sprovođenje neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Republike Srbije, ali je u proceni njenih efekata posmatrala i širi kontekst sprovođenja kompletnog projekta, u smislu cilja Zakona, odnosno mogućih pogodnosti sa stanovišta ekonomskog napretka i dobrobiti društva, kao i koristi potrošača.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Skupština Aerodroma 27. juna, akcionarima još 750 miliona dinara dividende
Next Od juna jeftiniji gas, za 1.200 dinara niži račun

You might also like

Energetika i naftna industrija

Skok profita RWE-a, potvrđena očekivanja za 2017.

Nemačka energetska kompanija, RWE, potvrdila je izglede za tekuću godinu, uz očekivanu profitabilnost na gornjem pragu ranije prognoziranog raspona.

Kompanije

Yahoo: Završen kvartal sa gubitkom od 99 miliona dolara

Prihodi kompanije Yahoo pali su za skoro 12%, ali to je manji pad nego što su prognozirali analitičari pa je cena akcije porasla 1%.

Kompanije

Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung navodno razmišlja da izgradi novo proizvodno postrojenje u SAD za kućne uređaje, što bi moglo biti odgovor na pretnju predsednika SAD Donalda Trampa oko dodatnih taksi na proizvode proizvedene