Alibaba: Sumnjivi podaci o prodaji

Alibaba: Sumnjivi podaci o prodaji

Nakon objave da su u jednom danu imali 278 miliona porudžbina, američka regulatorna komisija je posumnjala u istinitost podataka kompanije Alibaba.

Američka komisija za vrednosne papire pokrenula je istragu protiv „Alibabe”, najveće kineske kompanije za internet trgovinu, zbog „računovodstvenih nedoumica”, saopštio je Robert Christie, portparol džinovske firme.

U središtu istrage je logistička firma Cainiao Network, koja je u 47-postotnom vlasništvu Alibabe, a pod lupom su računovodstvene prakse povezane sa transakcijama sa trećim stranama kao i na operativne podatke o prodaji na Single’s Day. Reč je o promotivnoj akciji koja se održava jednom godišnje i nudi korisnicima razne pogodnosti i popuste na kupovinu.

foto: wealthmastery.sg

foto: wealthmastery.sg

Dobar deo trgovaca u Kini počeo je da postavlja pitanje da li je na Single’s Day zaista napravljeno transakcija u vrednosti od 14,3 milijarde dolara, koliko se navodi u zvaničnim podacima kompanije. Iz Alibabe su saopštili da američka Komisija za berze i obveznice (SEC) pokrenula istragu ranije ove godine i da u potpunosti sarađuju sa istražiteljima.

Na vest da je istraga protiv „Alibabe” u SAD pokrenuta još „pre nekoliko meseci”, akcije gigantske kineske firme pale su na berzama za oko sedam odsto.

Uprkos usporavanju kineske privrede, „Alibaba”, koja zapošljava preko 22.000 ljudi širom sveta, je prošle sedmice prijavio rast profita i zarade u prvom tromesečju ove godine u odnosu na lane kao i rast dolarskog internet obrta robe za četvrtinu.

Izvor: GdeInvestirati/Telegram/Politika
Previous Dragoljub Rajić: Srbiji nedostaju stručnjaci, uvozimo iz regiona
Next Tužilaštvo traži 12 godina za Miškovića, završne reči odbrane 9. juna

You might also like

Industrija 0 Comments

Fiat ostaje u Kragujevcu, potpisan novi kolektivni ugovo

U Kragujevcu potpisan novi kolektivni ugovor koji će važiti u naredne tri godine.

Kompanije 0 Comments

Toyota želi velika ulaganja u Velikoj Britaniji, problem Brexit

Japanski proizvođač automobila Toyota najavio je u četvrtak 240 miliona funti ulaganja u poslovanje u Velikoj Britaniji, ali je nagovestio da budućnost njegovog poslovanja u toj zemlji zavisi o ishodu

Kompanije 0 Comments

OMV kupio udeo u Yuzhno Russkoye

Austrijski OMV kupuje četvrtinu udela u Yuzhno Russkoye, jednom od najvećih ruskih gasnih polja za 1,75 milijardi evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply