Wolfgang Schäuble: Brexit bi po Britaniju imao najveće posledice

Wolfgang Schäuble: Brexit bi po Britaniju imao najveće posledice

Nemački ministar finansija Wolfgang Schäuble upozorio je danas da će najveći udarac pretrpeti Britanija ako se britanski glasači na referendumu u junu opredele za izlazak iz Evropske unije.

Schäuble je novinarima rekao da je nemoguće precizirati šta bi se dogodilo srednjeročno i dugoročno u slučaju da prevagne broj glasova u korist napuštanja Unije, ali je istakao da bi takav rezultat naneo  ogromnu štetu Evropi, prenosi AP.

“Izlazak Britanije iz EU bi moglo da naškodi i globalnoj ekonomiji, ali mislim da će se to najviše odraziti na same Britance i zato Britanci moraju da donesu odluku”, poručio je nemački ministar finansija, dodavši da se “svet neće srušiti dan posle britanskog referenduma”.

“Nastaviće da se okreće, videćemo šta će se dalje dešavati i poštovaćemo njihovu odluku”, rekao je Schäuble, koji je ipak poručio: “Unutra je unutra, a izvan je izvan”.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srpske IT kompanije uvoze radnike iz Hrvatske i Rumunije
Next Vučić u privatnoj poseti Moskvi, sastanak sa Putinom "u četiri oka"

You might also like

Društvo 0 Comments

Hrvatska odblokirala poglavlje 26 Srbiji

Hrvatski ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir saopštio je da je Hrvatska odblokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom.

Makroekonomija 0 Comments

Grčka dobila poslednju tranšu pomoći vrednu5,7 milijardi evra

Grčka je dobila zeleno svetlo za novu i poslednju tranšu kreditne pomoći od 5,7 milijardi evra, u okviru programa koji će i formalno biti završen u avgustu. 

Društvo 0 Comments

Još 220 lekova o trošku Srbije

Vladi Srbije predložena je od strane republičkog fonda za zdravstveno osiguranje nova lista besplatnih lekova u koju je uvršteno još 220 medikamenata koji se izdaju o trošku države, pišu danas Večernje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply