Sledi najveće do sad povećanje nemačkih penzija

Sledi najveće do sad povećanje nemačkih penzija

Od 1. jula više od 100.000 gastarbajtera iz Srbije koji su radni vek proveli u Nemačkoj očekuje povećanje penzija u proseku za 4,25 odsto.

Veći deo na čeku pripada i onima koji su samo deo staža ostvarili radeći u Nemačkoj, a deo kod nas i danas žive u Srbiji, potvrdilo je tamošnje ministarstvo rada, piše Politika.

Očekuje se da povećanje za penzionere koji su radili u Zapadnoj Nemačkoj bude 4,25 odsto, a u Istočnoj Nemačkoj skoro šest odsto. Taj novac biće isplaćen iz nemačkog penzijskog fonda i stići će s julskim delom penzije.

Ovo je najveće povećanje penzija u protekle 23 godine.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera
Next Google i Levi's predstavili jaknu povezanu s internetom

You might also like

Penzije

Ministar Nedimović: Deo penzijskog duga poljoprivrednika biće otpisan

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da dug poljoprivrednika po osnovu penzijskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja iznosi 185 milijardi dinara, da će deo biti otpisan, kao i da će

Najvažnije vesti

Instant plaćanja uživo u EU: Transfer 15.000 evra za 10 sekundi

Gotovo 600 pružalaca usluga plaćanja (PSP) iz osam zemalja lansiralo je Sepa Instant Credit Transfer (SCT Inst) šemu, donoseći novac u realnom vremenu za veći deo Evrope. 

Lične finansije

Srbija: Penzije u januaru veće za 1,5 odsto

Penzionerima u Srbiji u januaru će biti isplaćena primanja uvećana za 1,5 odsto, predviđeno je izmenama Zakona o privremenom načinu isplate penzije koje je Vlada Srbije dostavila Skupštini na razmatranje