Promenjena zona fluktuacije za Metalac

Promenjena zona fluktuacije za Metalac

Beogradska berza je izvestila da je za emitenta Metalac iz Gornjeg Milanovca promenjena zona fluktuacije usled predstojeće emisije akcija iz dobiti.

Naime, na redovnoj skupšini akcionara koja će biti održana u petak, 27. maja, akcionari će odlučivati o predlogu da se deo neraspoređene dobiti kompanije u visini od 408 miliona dinara pretvori u kapital emisijom novih 1.020.000 akcija čime će njihov broj biti povećan za 100 odsto.

Shodno činjenici da će akcijama ove kompanije od danas trgovati bez prava na novu emisiju akcija, berza je privremeno promenila zonu fluktuacije na -60%/+20 odsto, a nakon prilagođavanja cene novim okolnostima biće vraćena postojeća zona flukutacije -20%/+20 odsto.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Skupština Komercijalne banke usvojila dividendu za prioritetne akcije
Next Siniša Mali o Beogradu na vodi sa poslovnim ženama iz Dubajia

You might also like

Dinar stabilan prema evru, kurs za sredu 123,90

Kurs dinara prema evru je neznatno promenjen i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 123,9093 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Azijske berze: Ulagači na oprezu, dolar nastavlja pad

Na azijskim berzama u ponedeljak se trguje oprezno, nakon pada cena nafte i odluke grupe G20 najvećih svetskih ekonomija da odustane od obećanja da će izbegavati trgovinski protekcionizam.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze porasle peti dan zaredom

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija porasle peti dan zaredom, najviše na kineskim tržištima, jer su ulagače ohrabrile najave novih podsticajnih ekonomskih mera Pekinga, što je ublažilo strahove od posledica trgovinskog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply