Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta

Microsoft restruktuiranjem poslovanja sa telefonima ukida 1850 radnih mesta

Veliku priliku je Microsoft propustio posle kupovine Nokia odeljenja za uređaje i poslovanje.

Kompanija je svela svoju Lumia liniju na minimum, prodala svoje feature phone odeljenje i otpustila na hiljade radnika tokom poslednje dve godine. Microsoft otkrio da će još zaposlenih ostati bez posla (najviše njih u Finskoj), nakon što Microsoft okonča lokalno dizajniranje i proizvodnju telefona.

Ovu vest je prvi otkrio finski sajt HS, koji je preneo informaciju da se zaposleni trenutno prebacuju u Microsoftove kancelarije u Espuu. Microsoft je u međuvremenu potvrdio ovu vest, uz informaciju da će u Finskoj do 1350 ljudi ostati bez posla, dok će 500 njih biti otpušteno na drugim tržištima. Kada su u pitanju finansije, Mary Jo Foley sugeriše da će Microsoft otpisati troškove u vrednosti od 950 miliona dolara, nastale tokom faze restruktuiranja neuspelog poslovanja sa telefonima.

Svi ovi potezi, na koje se Microsoft sada odlučuje, nisu veliko iznenađenje. Microsoft je nedavno izjavio da planira da se repozicionira na smartfon tržištu, uz signale da do kraja godine drastično smanji svoj portfolio u domenu mobilnog hardvera. Pre nekoliko dana pojavili su se i izveštaji da je prodaja Windows Phone uređaja drastično pala (ispod 1%) na svetskim tržištima.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Srbija: 20 miliona evra potrošeno na digitalno oglašavanje
Next EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera

You might also like

Kompanije

UBS: Avgustovski rast kredita privredi 5,2 odsto

Bankarski krediti privredi su posle duže vremena porasli za 5,2% u avgustu 2017. godine na mesečnom nivou, što je ohrabrujući znak za domaću ekonomiju, izjavio je generalni sekretar Udruženja banaka

Kompanije

Proizvođač Barbika ukida 2.200 radnih mesta i prodaje fabrike

Cene akcija kompanije ”Mattel” pale su više od osam odsto nakon što je taj proizvođač igračaka objavio slabije poslovne rezultate nego što se očekivalo te najavio ukidanje 2.200 radnih mesta,

Saobraćaj

Aerodrom Nikola Tesla: Produžen rok za dostavljanje nacrta ugovora o koncesiji

Rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za beogradski Aerodrom Nikola Tesla ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka produžen je do 1. novembra.