Google i Levi’s predstavili jaknu povezanu s internetom

Google i Levi’s predstavili jaknu povezanu s internetom

U rukav Levi’sove jakna izrađene specijalno za motorcikliste utkana su jedva vidljiva vlakna na koje se spoji smart tag koji se lako može skinuti, laganim dodirom aktivira se sastav vezan na pametni telefon ili tablet koji pokriva niz usluga, a kontroliše se glasom.

Google je pre godinu dana objavio svoju saradnju s Levi’som, ali prvi rezultati njihove saradnje tek se sada pokazuju. U sklopu ovogodišnje Googleove I/O konferencije dve kompanije predstavile su prvi odevni predmet u koji je ugrađena Googleova tehnologija.

Tehnološke komponente su dvojne. Metalna vlakna ušivena su i mogu se bez problema prati, a smart tag veličine dugmeta, koji se lako može skinuti, omogućava povezivanje jakne s mobilnim telefonom ili tabletom preko Bluetootha.

Kontrole i konkretne funkcije se mogu prilagoditi aplikacijama, no nema informacija o tome hoće li aplikacija odmah biti dostupna korisnicima koji ne koriste operativni sastav Android. Sastav između ostaloga nudi predloge o kafićima, restoranima i drugim uslužnim objektima u blizini, informacije o dolasku na odredište, promene pesama na popisu… Sve informacije se prenose audio putem, tako da nema ometanja u vožnji gledanjem u ekran.

Cena jakne još nije određena, a jakna će biti dostupna u sklopu Levi’sove prolećne kolekcije za 2017. u online trgovinama.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Sledi najveće do sad povećanje nemačkih penzija
Next Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

You might also like

Kompanije

Air Serbia prošle godine prevezla 600.000 putnika više od Croatia Airlinesa

Nacionalni avio-prevoznici na teritoriji bivše Jugoslavije najavljuju promenljive rezultate ove godine, nakon što su prošle godine zabeležili rekord prevezevši 6,6 miliona putnika.

Banke i finansije

Kako zameniti oštećenu novčanicu?

Oštećenu novčanicu, bilo u stranoj ili domaćoj valuti, možete je zameniti u bilo kojoj banci.

Industrija

Siemens otpušta 2.700 radnika u Nemačkoj

Nemački industrijski konglomerat Siemens AG najavio je ukidanje ili angažiranje spoljnih saradnika za 2.700 radnih mesta u cilju modernizacije IT sektora i povećanja efikasnosti.