Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

Akcionari Bambija bez dividende i ove godine

Nadzorni odbor požarevačkog konditora Bambi zakazao je redovnu skupštinu akcionara za 24. jun tekuće godine, a na dnevnom redu su uobičajene odluke, uključujući usvajanje godišnjeg finansijskog izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava ove kompanije je predložila da se, kao i protekle godine, ostvarena dobit u visini od 1,3 milijarde dinara ne deli akcionarima odnosno zadrži kao neraspoređena dobit.

Bambi, koji je prošle godine preuzet od strane fonda Mid Europa, u 2015. je ostvario poslovni prihod od 8,7 milijardi dinara (pad od 5,7 odsto) i neto dobit od 1,3 milijarde dinara (smanjenje od 22,5 odsto).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Google i Levi's predstavili jaknu povezanu s internetom
Next Skupština Komercijalne banke usvojila dividendu za prioritetne akcije

You might also like

Industrija

Burberry: Profit nadmašio prognoze analitičara

Zarada Burberry grupe nadmašila je prognoze analitičara zahvaljujući rezanju troškova i poboljšanju trenda potrošnje u Kini.

IT

Siemens poziva firme iz Srbije da se uključe u mrežu dobavljača

Nemačka kompanija Siemens pozvala je danas firme iz Srbije da se uključe u mrežu dobavljača ne samo za njenu fabriku u Subotici već i za sve ostale koje ima u

Svetske berze

Dolar oštro pao, evro u zamahu

Na svetskim valutnim tržištima dolar je prema korpi valuta prošle nedelje oštro pao, što je najviše posledica njegovog slabljenja prema evru jer Evropska centralna banka najavljuje ukidanje podsticajnih mera.