Umro svedok rušenja objekata u noći 25.aprila u Savamali

Umro svedok rušenja objekata u noći 25.aprila u Savamali

Pacijent S.T. (58), za koga su mediji naveli da je bio svedok rušenja objekata u beogradskoj Hercegovačkoj ulici, umro je na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu, potvrđeno je danas agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Na VMA su naveli da je S.T. umro juče na Klinici za gastroenterologiju, ali nisu želeli da spekulišu o uzroku smrti.

Ranije danas televizija N1 je navela da je to noćni čuvar svedok rušenja u Hercegovačkoj ulici, u centralnoj beogradskoj četvrti Savamala, gde su ga nepoznate osobe vezale i privremeno zadržale za vreme rušenja u noći između 24. i 25. aprila.

Dodaje se da je on na VMA bio primljen pre nekoliko dana u predinfarktnom stanju, ali da je imao i probleme sa organima za varenje.

U prvim reagovanju poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić rekao je da je sada još mnogo veća inače nesporna obaveza nadležnih da javnosti objasne šta se krije iza dogadjaja u noći 25. aprila.

“Ne znam baš ništa pouzdano o okolnostima i uzrocima smrti nesrećnog S.T. Očekujem i nadam se da će informacije o tome biti saopštene bez odlaganja. Ali, znam da je i inače velika, ogromna, neizvršena, a nesporna obaveza nadležnih da javnosti Srbije objasne šta se sve krije iza događaja u noći 25. aprila, od danas još veća, mnogo veća”, naveo je Šabić na svom blogu na sajtu RTV B92.

Šabić je podsetio da je prošlo tačno mesec dana od događaja koji je zatalasao javnost kao retko koji u poslednje vreme, a da je izostala bilo kakva ozbiljna i relevantna informacija o njegovim akterima, kao i o aktivnostima nadležnih čija je dužnost da “rasvetle taj mračni dogadjaj”.

“Mislim, razume se, na noćnu akciju koju su ljudi pod ‘fantomkama’ sproveli u Savamali rušeći, više zgrada u površini od preko hiljadu metara kvadratnih, izvršivši pritom više krivičnih dela”, dodao je Šabić.

Izvor:Beta

Previous Beogradska berza: Solidan promet, rast indeksa
Next EU: Srbija da unapredi ulogu dinara u ekonomiji, reši nenaplative kredite, podstakne zapošljavanje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Youtube: Bez 10.000 pregleda nema zarade

Youtube ograničava zaradu onima čiji kanali imaju manje od 10.000 pregleda, objavljeno je na zvaničnom blogu ovog popularnog američkog veb-sajta za deljenje i razmenu video materijala, koji je kao razlog

Društvo 0 Comments

Ramuš Haradinaj uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici

Francuska policija je na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje koji je izdala Srbija večeras uhapsila predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Društvo 0 Comments

LinkedIn uskoro dobija konkurenciju u vidu Google Hire

U sklopu svojih ambicija da bude i ostane sveprisutan, tehnološki gigant Google će pokušati da osvoji i deo tržišta poslovnih platformi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply