Grčka dobija novu tranšu pomoći u iznosu od 10,3 mldr evra

Grčka dobija novu tranšu pomoći u iznosu od 10,3 mldr evra

Ministri finasija evrozone postigli su noćas saglasnost o deblokadi paketa pomoći Grčkoj, odobrivši isplatu nove tranše u gotovini u iznosu od 10,3 milijardi evra, saopštili su noćas izvori u Evropskoj uniji, prenosi agencija AFP.

Francuski ministar finansija Michel Sapin izjavio je da je “postignut dogovor” na sastanku u Briselu, ali nije otkrio detalje i bliže pojedinosti o tome da li dogovor uključuje i smanjenje duga Atini na kom insistira Međunarodni monetarni fond (MMF).

foto: leat.unice.fr

foto: leat.unice.fr

Međutim, predsednik evrogrupe i ministar finansija Holandije Jeroen Dijsselbloem obavestio je jutros novinare da je na sastanku dogovoreno i fazno olakšavanje duga za Grčku, što je bio i ključni zahtev MMF-a da bi ta institucija ostala u finansiranju spasilačkog paketa za Atinu.

“Evrogrupa se dogovorila o paketu mera vezanih za olakšavanje duga koji će se sprovoditi fazno”, rekao je Dijsselbloem novinarima.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prosečna aprilska neto plata 49.249 dinara
Next Beogradska berza: Solidan promet, rast indeksa

You might also like

Agrobiznis

Nestašica kafe u Brazilu, ministar traži dozvolu da je nabavi iz inostranstva

Brazilski ministar poljoprivrede zatražio je od nadležnog spoljnotrgovinskog tela (Camex) da odobri uvoz kafe, tipa robusta, kako bi sprečili nestašicu u zemlji.

Tema dana

Janet Yellen: Pozitivni trendovi u ekonomiji nadjačali negativne

U poslednjem javnom nastupu pred zasedanje američke centralne banke njezina predsednica Janet Yellen izjavila je sinoć da je povećanje kamatnih stopa u pripremi “jer pozitivni ekonomski podaci prevladavaju negativne” i

Makroekonomija

Kina našla spas za oporavak ekonomije

Ekonomski oporavak Kine će se zasnivati na proizvodnji električnih lonaca za kuvanje pirinča, luksuznih WC-daski i pametnih telefona.