Gorenje oživljava proizvodnju bicikala marke Rog

Gorenje oživljava proizvodnju bicikala marke Rog

Nakon otkupa prava na naziv brenda za 40.000 evra od trenutnog vlasnika Slovenački proizvođač bele tehnike Gorenje počeće proizvodnju bicikala marke Rog.

Privatni vlasnik je brend otkupio od nekad poznate ljubljanske fabrike bicikala Rog koja je 2009. godine završila u stečaju, a spremna je da se odrekne prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 evra.

“Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo da upotrebimo za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenačkih industrijskih brendova”, kazao je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući da će Gorenje početi sa proizvodnjom bicikala.

foto: gorenje

foto: gorenje

Gorenje u projekat obnove sjaja starom brendu slovenačkih bicikala koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine, a najpre će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla “pony” sa modernim materijalima i sa poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može da očekuje i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, kao i električne bicikle.

Do kasnih 80-ih godina prošlog veka fabrika bicikala Rog proizvodila je 300.000 do 350.000 bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslovenskog tržišta i jeftinim uvozom sa dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovniDnevnik
Previous Monsanto odbio Bayerovih 62 milijarde dolara
Next Slovenija: Dobit domaćih banaka 146 miliona evra

You might also like

Kompanije

Alfa Plam: Profit skočio 38 odsto, prihod dostigao 2,8 mlrd dinara

Vranjski Alfa plam (ALFA) nastavio je uzlazni trend poslovanja iz prva tri meseca tekuće godine, pokazuje polugodišnji finansijski izveštaji ove kompanije.

Energetika i naftna industrija

Katar neće prekinuti isporuke gasa UAE

Katar neće prekinuti isporuke gasa Ujedinjenim Arapskim Emiratima uprkos diplomatskoj krizi, saopštio je direktor “Qatar petroleuma”.

Banke i finansije

Akcije Assicurazioni Generali porasle više od 10 odsto

Akcije osiguravajuće kompanije Assicurazioni Generali na berzi u Milanu u ponedeljak su porasle 10,04%, na 15,68 evra, nakon medijskih natpisa da su banka Intesa Sanpaolo i nemački Allianz zainteresovani za