Arapi dolaze na lečenje i obuku u srpske banje

Arapi dolaze na lečenje i obuku u srpske banje

Pacijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posetiće centre za rehabilitaciju u Srbiji, a doći će i njihovi zdravstveni radnici na obuku, izjavila je danas vođa delegacije Saveta poslovnih žena iz Dubaija Raja al Gurg, nakon sastanka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Ona je kazala novinarima u Palati Srbija da je na sastanku razgovarano o mogućnosti saradnje dveju zemalja u oblasti zdravstva, za šta su Emirati posebno zainteresovani.

“Ministar Lončar je velikodušno ponudio, kada je reč o rehabilitaciji, da određeni broj pacijenata iz Dubaija dođe na rehabilitaiju da u Srbiji provedu mesec ili dva i da posle prenesu svoja iskustva”, rekla je Al Gurg.

Ona ističe da su pacijenti najbolji ambasadori kada su te stvari u pitanju.

“Moja ideja je bila i da ovde pošajem svoj tim lekara koji će se baviti rukovođenjem centra za rehabilitaciju, da ovde steknu obuku i da vide šta bi bilo najbolje za naše ljude. Takođe, da dođu ovde ljudi iz Dubaija i proučavaju propise i standarde koje bi trebalo slediti o rehabilitacinim centrima i vide da li to može da se primeni u Dubaiju ili je potrebno da se naprave neke izmene.

Raža al Gurg je naglasila da je poslovni formu Srbija-UAE, koji je danas održan u Palati Srbija, nova era u saradnji.

“Hvala Vladi Srbije na dobrodošlici, jer su nas dočekali širom otvorenih ruku, a došli smo da vidimo kakve su mogućnosti za poslovanje”, rekla je Al Gurg dodajući da su poslovne žene iz te zemlje zainteresovane ne samo za saradnju sa ženama iz Srbije već i muškarcima.

“Nastavićemo da razmenjujemo iskustva i sarađujemo i nadamo se dugoročnoj saradnji i novim poslovnim mogućnostima”, istakla je Al Gurg.

Izvor:Tanjug
Previous Pad zaliha u SAD podigao cenu nafte iznad 49 dolara za barel
Next Evropske berze: Ifo indeks i Grčka podstakli rast indeksa, evro ojačao prema dolaru

You might also like

Društvo

Beograd uskoro dobija solarne kontejnere sa internetom

Beograd je dobio jedan potpuno neobičan kontejner, na solarni pogon, a uskoro će dobiti i bežični internet kako bi u svakom momentu oni koji se zateknu u njegovoj blizini mogli

Društvo

Uskoro elektronsko plaćanje na Portalu eUprave

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu pozvala je sve banke, platne i institucije elektronskog novca koje posluju u Srbiji da omoguće plaćanje usluga na Portalu eUprava putem elektronskog bankarstva, platnih

Društvo

Eksplodirao magacin u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ima povređenih

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu danas je oko 13 i 45 eksplodirao magacin A28 u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije.