Za posao u Ikei prijavilo se 3.491 ljudi, u junu novi konkurs

Za posao u Ikei prijavilo se 3.491 ljudi, u junu novi konkurs

Nakon završenog konkursa za 10 radnih mesta u IKEA robnoj kući u Bubanj potoku, prijavilo se 3.491 ljudi, saopšteno je iz te komanije, iz koje poručuju da će do kraja jula odabrati nove kolege, dok će u junu raspisati konkurs za nove poslove u toj firmi.

Građani su se najviše interesovali za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo 719 prijava, a pokazali su zanimanje i za sektore ljudskih resursa i dizajna enterijera za koje je stiglo 358, odnosno 355 prijava, a najviše prijavljenih je, kako je i očekivano, bilo iz Beograda, uz povećano interesovanje i iz drugih gradova u Srbiji.

Proces odabira novih kolega koji će raditi u IKEA robnoj kući nastavlja se telefonskim intervjuima nakon kojih sledi dodatna selekcija kandidata koji ce biti pozvani na razgovor uživo. Završni krug, u koji će ući po nekoliko kandidata za svaku poziciju, uključivaće tzv. Assessment Centre odnosno specijalizovano testiranje.

posao

Direktorka za ljudske resurse za jugoistočnu Evropu u Ikei Aleksandra Triantafyllidou zahvalila se svima koji su se prijavili i poručila da će tokom odabira u fokusu biti vrednosti potencijalnih kolega.

“Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole da rade, koji su skromni ali imaju jaku snagu volje. Takođe, tražimo one koji će davati dobar primer kolegama i koji znaju da vode računa o troškovima. Očekujemo da se proces selekcije kandidata završi do kraja jula za najveći deo oglašenih pozicija”, rekla je ona.

U saopštenju je navedeno da će Ikea već početkom juna oglasiti još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke a sledeći veći talas zapošljavanja predviden je za septembar.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži
Next NBS revidirala projekciju rasta BDP-a na između 2,3 na 2,5 odsto

You might also like

Kompanije

Siniša Mali: Otvaramo ‘Hilton’ 1. marta

Hotel Hilton biće otvoren 1. marta, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pošto se uverio u tok i dinamiku radova.

IT

Fidelity Investments: Spuštena procenjena vrednost startupova

Sve veća nepoverljivost investitora u nove kompanije iz Silicijumske doline.

Kompanije

Japan obustavlja uvoz nafte iz Irana

Japanske naftne grupe spremaju se da prekinu uvoz nafte iz Irana pošto Tokio strahuje od američke odmazde ukoliko nastavi da trguje s Teheranom.