Velika stopa rizika od siromaštva

Velika stopa rizika od siromaštva

Republički zavod za statistiku je demantovao juče navode Brankice Janković poverenice za zaštitu ravnopravnosti koja je rekla da je u Srbiji 42 odsto stanovništva izloženo riziku od siromaštva.

U izjavi agenciji Beta, Janković je rekla da zvanični podaci pokazuju da se ispod linije siromaštva nalazi 52 odsto žena, a oko 47 odsto muškaraca.

U reagovanju Republičkog zavoda za statistiku navodi se da su 31. marta ove godine objavljeni zvanični podaci i da je stopa rizika od siromaštva u Srbiji u 2015. godini iznosila je 25,4 odsto, odnosno 26,1 za muškarce, a 24,6 za žene. U saopštenju Zavoda je navedeno da ti podaci ne pokazuju da je svaki četvrti stanovnik Srbije siromašan već da postoji rizik da to bude.

U saopštenju se dodaje da je stopa rizika od siromaštva ili socijalne isključenosti kada se posmatraju svi faktori koji na to mogu da utiču u prošloj godini iznosila 41,3 odsto.

Anketa o prihodima i uslovima života je po treći put sprovedena u Srbiji, u periodu od maja do jula 2015. godine, a ankterirano je 5.680 domaćinstava.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Dinar oslabio, danas 122,77 dinara za jedan evro
Next Cene ruskih evroobveznica pale četvrti dan zaredom

You might also like

Društvo 0 Comments

Rasim Ljajić: Neće biti poskupljenja hleba

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za RTS da hleb neće poskupeti i da građani ne treba da brinu zbog toga. Mi produžavamo Uredbu o zaštiti cene

Društvo 0 Comments

Ministar Nedimović: Oprez pri kupovini namirnica, nepravilnosti prijaviti veterinarskoj inspekciji

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je večeras jačanje rada inspekcijskih službi kao i nove zakonske propise o kvalitetu i ispravnosti namirnica.

Društvo 0 Comments

Osobine sa kojima ćete biti među najboljima

Nedavno je Microsoft objavio da kupuje profesionalnu društvenu mrežu LinkedIn, a njihove menadžere izdvajaju osobine koje poseduju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply