Ryanair: Neto dobit porasla 43 odsto

Ryanair: Neto dobit porasla 43 odsto

Irski niskotarifni vazduhoplovni prevoznik Ryanair objavio je u ponedeljak da će cena njegovih karata ove godine u proseku biti niža 7 odsto u sklopu nastojanja da poveća tržišni udeo i parira sve žešćoj konkurenciji.

“Izbije li cenovni rat u u Evropi, Ryanair će ga dobiti”, rekao je prema izveštaju BBC-ja izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary.

Smanjenje je najavljeno u sklopu predstavljanja poslovnih rezultata u fiskalnoj godini zaključno s krajem marta. Podaci pokazuju skok Ryanairove godišnje neto dobiti za 43 odsto, na 1,2 milijarde evra. Prihodi su uvećani 16 odsto, na 6,5 milijardi evra.

U kompaniji ujedno napominju da su na dobit u četvrtom fiskalnom tromesečju uticali poremećaji vazdušnog saobraćaja nakon terorističkih napada u Briselu, te niže cene karata zbog pada cena nafte.

Ryanair se koristi poslovnim modelom koji predviđa smanjenje cene karata prema potrebi punjenja aviona.

Uprkos najavljenim nižim cenama u Ryanairu očekuju 13 odsto višu dobit u fiskalnoj 2017. godini, pri čemu bi niže cene karata trebao amortizovati veći broj putnika.

U prvom fiskalnom tromesečju do kraja juna na rezultate poslovanja uticaće štrajkovi zaposlenih u vazdušnim lukama u Italiji, Grčkoj, Belgiji i Francuskoj, kao i raniji uskršnji praznici, te slaba funta uoči junskog referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Beograd: Uklanjaju se bašte kafića iz Knez Mihajlove
Next Švajcarsku banku BSI Singapur izbacuje zbog pranja novca

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Jeff Bezos pretekao Warrena Buffetta i Amancia Ortegu na listi najbogatijih ljudi na svetu

Osnivač Amazona Jeff Bezos postao je drugi najbogatiji čovek na svetu, preskačući dosadašnjeg drugog i trećeg na listi Warrena Buffetta i Amancia Ortegu.

Alibaba je zainteresovana za Srbiju

Najveća kineska internet prodavnica, kompanija “Alibaba” zainteresovana je da u Srbiji pronađe partnera za otvaranje logističkog centra, rekla je državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Kompanije 0 Comments

Kish Airlines počinje da leti za Beograd

Iranski Kish Airlines počeće sezonske letove između Širaza i Beograda ovog leta i tako postati četvrti iranski avioprevoznik koji ima liniju do srpske prestonice.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply