MMF ublažio teret duga Grčkoj

MMF ublažio teret duga Grčkoj

Bezuslovno smanjivanje tereta duga od strane evropskih kreditora je potrebno Grčkoj da bi bila u mogućnosti da povrati finansijsku snagu, navodi se u novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda o održivosti grčkog duga.

Ublažavanje tereta duga Atini mora biti završeno do 2040. godine, dodaje se u analizi MMF-a, prenose svetske agencije. MMF je, takođe, ukazao na ograničene perspektive Atine vezano za dostizanje snažnog ekonomskog rasta i budžetskog suficita. Ministri finansija evrozone će u utorak u Briselu raspravljati o ublažavanju tereta duga Grčke i o deblokadi isplate nove runde pomoći Atini.

Grčki premijer Alexis Tsipras rekao je u nacionalnom parlamentu da se glavna opoziciona partija Nova demokratija slaže s oštrim merama koje od Atine zahtevaju međunarodne institucije.

Grčka i njeni kreditori iz Evropske unije već duže vreme pregovoraju o labavljenju grčkog duga, što se prema ocenama Međunarodnog monetarnog fonda mora realizovati kako bi ta institucija uzela učešća u programu pomoći Grčkoj.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous EU zemlje traže uklanjanje granica pri razmeni podataka
Next Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Erdogan upozorio privrednike da ne povlače iz banaka strane valute

Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan upozorio je da će uvesti drastične mere ako kompanije povuku strane valute iz banaka usred krize u toj zemlji izazvane naglim padom turske lire.

Najvažnije vesti 1Comments

Aleksandar Vučić: Cilj stabilna privreda i poboljšanje standarda građana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom sastanka sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda James Roafom da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda

Makroekonomija 0 Comments

Srbija na “crnoj listi” FATF

Srbija je u poslednjem izveštaju međuvladine organizacije FATF (Financial Action Task Force), svrstana među 11 zemalja u svetu sa visokim rizikom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply