MMF ublažio teret duga Grčkoj

MMF ublažio teret duga Grčkoj

Bezuslovno smanjivanje tereta duga od strane evropskih kreditora je potrebno Grčkoj da bi bila u mogućnosti da povrati finansijsku snagu, navodi se u novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda o održivosti grčkog duga.

Ublažavanje tereta duga Atini mora biti završeno do 2040. godine, dodaje se u analizi MMF-a, prenose svetske agencije. MMF je, takođe, ukazao na ograničene perspektive Atine vezano za dostizanje snažnog ekonomskog rasta i budžetskog suficita. Ministri finansija evrozone će u utorak u Briselu raspravljati o ublažavanju tereta duga Grčke i o deblokadi isplate nove runde pomoći Atini.

Grčki premijer Alexis Tsipras rekao je u nacionalnom parlamentu da se glavna opoziciona partija Nova demokratija slaže s oštrim merama koje od Atine zahtevaju međunarodne institucije.

Grčka i njeni kreditori iz Evropske unije već duže vreme pregovoraju o labavljenju grčkog duga, što se prema ocenama Međunarodnog monetarnog fonda mora realizovati kako bi ta institucija uzela učešća u programu pomoći Grčkoj.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous EU zemlje traže uklanjanje granica pri razmeni podataka
Next Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Die Presse: Balkanu gas preko Severnog toka 2

Ako se bude gradio Severni tok 2, postavljaće se nove trase gasovoda od Baltika do Austrije, a tim putem bi se direktno mogao snabdevati i Balkan, piše bečki list “Die

Politika 0 Comments

Donald Trump objavio trgovinski rat Kanadi

Američki predsednik Donald Trump počeo je opštu ofanzivu protiv Kanade, glavnog ekonomskog partnera Sjedinjenih Američkih Država, i objavio trgovinski rat nametanjem poreza na građevinsko drvo te pretnjom da će ga

Makroekonomija 0 Comments

Snižen kreditni rejting Brazila

Agencija Fitch snizila je u četvrtak, zbog oštrije recesije i političke nesigurnosti Kreditni rejting Brazila, s BB%2B na BB.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply