MMF ublažio teret duga Grčkoj

MMF ublažio teret duga Grčkoj

Bezuslovno smanjivanje tereta duga od strane evropskih kreditora je potrebno Grčkoj da bi bila u mogućnosti da povrati finansijsku snagu, navodi se u novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda o održivosti grčkog duga.

Ublažavanje tereta duga Atini mora biti završeno do 2040. godine, dodaje se u analizi MMF-a, prenose svetske agencije. MMF je, takođe, ukazao na ograničene perspektive Atine vezano za dostizanje snažnog ekonomskog rasta i budžetskog suficita. Ministri finansija evrozone će u utorak u Briselu raspravljati o ublažavanju tereta duga Grčke i o deblokadi isplate nove runde pomoći Atini.

Grčki premijer Alexis Tsipras rekao je u nacionalnom parlamentu da se glavna opoziciona partija Nova demokratija slaže s oštrim merama koje od Atine zahtevaju međunarodne institucije.

Grčka i njeni kreditori iz Evropske unije već duže vreme pregovoraju o labavljenju grčkog duga, što se prema ocenama Međunarodnog monetarnog fonda mora realizovati kako bi ta institucija uzela učešća u programu pomoći Grčkoj.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous EU zemlje traže uklanjanje granica pri razmeni podataka
Next Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Politička neizvesnost pretnja ekonomskom oporavku evrozone

Privredni oporavak u zemljama evrozone nastaviće se “umerenim” tempom u prvom polugodištu 2017. godine, zasnovan na snažnom rastu privatne potrošnje, proizilazi iz prognoze tri evropska instituta.

Tema dana 0 Comments

Deutsche Bank predviđa sporiji globalni ekonomski rast, rasprodaja na tržištu dužničkim hartijama

Globalni ekonomski rasti će biti tako spor u idućih 35 godina, da će političarima biti vrlo teško da nađu rešenja za privredne, društvene i političke probleme koji će zbog toga

Makroekonomija 0 Comments

Evrozona uspela, poslovna aktivnost ipak stabilna

Poslovna aktivnost u evrozoni je u januaru bila stabilna, pošto su se snažne perspektive i rast zapošljavanja suprotstavili političkoj neizvesnosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply