MMF ublažio teret duga Grčkoj

MMF ublažio teret duga Grčkoj

Bezuslovno smanjivanje tereta duga od strane evropskih kreditora je potrebno Grčkoj da bi bila u mogućnosti da povrati finansijsku snagu, navodi se u novoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda o održivosti grčkog duga.

Ublažavanje tereta duga Atini mora biti završeno do 2040. godine, dodaje se u analizi MMF-a, prenose svetske agencije. MMF je, takođe, ukazao na ograničene perspektive Atine vezano za dostizanje snažnog ekonomskog rasta i budžetskog suficita. Ministri finansija evrozone će u utorak u Briselu raspravljati o ublažavanju tereta duga Grčke i o deblokadi isplate nove runde pomoći Atini.

Grčki premijer Alexis Tsipras rekao je u nacionalnom parlamentu da se glavna opoziciona partija Nova demokratija slaže s oštrim merama koje od Atine zahtevaju međunarodne institucije.

Grčka i njeni kreditori iz Evropske unije već duže vreme pregovoraju o labavljenju grčkog duga, što se prema ocenama Međunarodnog monetarnog fonda mora realizovati kako bi ta institucija uzela učešća u programu pomoći Grčkoj.

Izvor: GdeInvestirati/Vesti-online
Previous EU zemlje traže uklanjanje granica pri razmeni podataka
Next Irak: Vladine snage napreduju prema Faludži

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Ana Brnabić: Ima mesta za povećanje plata i penzija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je za povećanje plata i penzija, ali nije želela da precizira za koliko procenata bi bilo to povećanje.

Makroekonomija 0 Comments

MMF: Trgovinske napetosti prete rastu globalne ekonomije

Međunarodni monetarni fond upozorio je kako bi trgovinske napetosti između SAD-a, Kine i Evropske unije mogle ugroziti globalni rast ekonomije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Povećan javni dug Srbije na kraju oktobra

Javni dug Srbije na kraju oktobra iznosio je 24,3 milijarde evra, što je 64,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply