Evro klizi prema 1,11 dolara, oštar pad u odnosu na britansku funtu

Evro klizi prema 1,11 dolara, oštar pad u odnosu na britansku funtu

Na međunarodnim deviznim tržištima vrednost evra prema američkoj valuti pala je na 1,1145 dolara što je za 0,54 odsto niža cena u odnosu na trgovanje u ponedeljak i najniža od kraja marta.

Kasno u ponedeljak evro je koštao 1,1215 dolara.

Učestale izjave zvaničnika američke centralne banke o daljnjem pooštravanju monetarne politike u SAD podigle su vrednost dolara.

Dolarov indeks, ICE, koji meri vrednost američke u korpi šest vodećih svetskih valuta porastao je 0,4 odsto, na 95,57 poena, najviši nivo u dva meseca.

Značajan izuzetak je britanska valuta koja je ojačala nakon što su ankete pokazale da raste sklonost Britanaca za ostanak u Evropskoj uniji.

U odnosu na američku valutu funta je porasla skoro 1 odsto, na 1,4627 dolara, dok je prema zajedničkoj evropskoj valuti britanska ojačala 1,56 odsto, na 1,3110 evra.

Izvor:Agencije
Previous Tender za Galeniku produžen do 27. jula
Next Kuba legalizuje mala i srednja privatna preduzeća

You might also like

Svetske berze

Porasle cene plemenitih metala, zlato poskupelo 2,5 odsto

Cene plemenitih metala snažno su porasle u petak nakon što su podaci sa američkog tržišta rada pokazali da je broj otvorenih novih radnih mesta u SAD najmanji u poslednjih skoro

Berza

Skupština NIS-a 28. juna, predložena dividenda 24,7 dinara po akciji

Naftna industrija Srbije (NIS) će održati redovnu skupštinu akcionara 28. juna tekuće godine, a na dnevnom redu su, među ostalim tačkama, usvajanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu i donošenje odluke

Svetske berze

Azijske berze zabeležile skok, evro ojačao

Na azijskim su berzama u četvrtak cene akcije dostigle najviše nivoe u mesec dana, zahvaljujući novim rekordima na Wall Streetu, ohrabrujućim pokazateljima iz kineske ekonomije i uverenju ulagača da će