Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas će raspisati tender za rekonstrukciju Obilićevog venca, vredan 300 miliona dinara.

“Tender se raspisuje za potez između ulica Đure Jakšića do ulaza u garažu Obilićev venac, uključujući i ulicu Topličin venac. Čitav taj prostor će biti preuređen”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Radovi bi, prema njegovim rečima, trebalo da počnu tokom jeseni, a očekuje se da će taj veliki deo pešačke zone biti uređen do kraja godine.

“Onda ćemo nastaviti da radimo ulicu po ulicu, kako bi čitav centar grada bio preuređen”, rekao je Vesić podsećajući da je cilj gradske vlasti da centar grada između Zelenog venca, Braće Jugovića, Pariske ulice i Trga republike pretvori u pešacku zonu, i dodao da će ove godine biti rekonstruisan i Kosančićev venac, gde će biti stavljena nova kaldrma u dužini od skoro jednog kilometra, a biće uređeno i oko 40 fasada.

“Skoro 20 fasada će finansirati grad Beograd, a 20 će uraditi Vlada Srbije, zahvaljujući ličnoj inicijativi premijera Aleksandra Vučića”, rekao je Vesić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Gitara Elvisa Presleya prodata za 334.000 dolara
Next Jednostavniji promet nekretnina uz "video šetnju"

You might also like

Transport 0 Comments

Rekordan avgust na Aerodromu, 2,7 odsto više putnika

Kroz Aerodrom “Nikola Tesla” prošlo je u avgustu 590.292 putnika, ili 2,7 odsto više u odnosu na isti mesec 2015, što je istorijski rekord u broju putnika zabeležen u beogradskoj

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Cena Gazpromovog gasa za EU u 2017. između 180 i 190 dolara

Zamenik predsednika uprave Gazproma Aleksandar Medvedev izjavio je u utorak da bi izvozna cena Gazpromovog gasa za Evropsku uniju u 2017. godini mogla dostići između 180 i 190 dolara za hiljadu kvadratnih

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Prihod u prvom kvartalu 1,76 milijardi dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” izvestio je da je u prvom tromesečju ove godine zabeležio rast poslovnih prihoda od 2,9 odsto na 1,76 milijardi dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply