Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas će raspisati tender za rekonstrukciju Obilićevog venca, vredan 300 miliona dinara.

“Tender se raspisuje za potez između ulica Đure Jakšića do ulaza u garažu Obilićev venac, uključujući i ulicu Topličin venac. Čitav taj prostor će biti preuređen”, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Radovi bi, prema njegovim rečima, trebalo da počnu tokom jeseni, a očekuje se da će taj veliki deo pešačke zone biti uređen do kraja godine.

“Onda ćemo nastaviti da radimo ulicu po ulicu, kako bi čitav centar grada bio preuređen”, rekao je Vesić podsećajući da je cilj gradske vlasti da centar grada između Zelenog venca, Braće Jugovića, Pariske ulice i Trga republike pretvori u pešacku zonu, i dodao da će ove godine biti rekonstruisan i Kosančićev venac, gde će biti stavljena nova kaldrma u dužini od skoro jednog kilometra, a biće uređeno i oko 40 fasada.

“Skoro 20 fasada će finansirati grad Beograd, a 20 će uraditi Vlada Srbije, zahvaljujući ličnoj inicijativi premijera Aleksandra Vučića”, rekao je Vesić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Gitara Elvisa Presleya prodata za 334.000 dolara
Next Jednostavniji promet nekretnina uz "video šetnju"

You might also like

Trgovina 0 Comments

Nemački lanci Aldi i Lidl u pohodu na američko tržište

Nemački trgovinski lanac Aldi objavio je u nedelju da namerava da uloži 3,4 milijarde dolara u širenje na američkom tržištu, što uključuje povećanje broja trgovina na 2.500 do 2022. godine.

Kompanije 0 Comments

Kompanija Apple Nokiji isplatila manje od 2 milijarde evra

Nokia je potvrdila kako je od firme Apple primila 1,7 milijardi evra kao deo dogovora dve kompanije iz maja ove godine oko licenciranja određenih patenata.

Kompanije 0 Comments

Katarski holding kupuje njujoršku Plazu

Katarska firma Katara Holding kupuje čuveni njujorški hotel Plazu za 600 miliona dolara, objavio je prošle nedelje Rojters, a vest potvrdio Vol Strit Žurnal.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply