Nemačkog proizvođača čipova Aixtron preuzima kineski investicioni fond

Nemačkog proizvođača čipova Aixtron preuzima kineski investicioni fond

Nemački proizvođač prihvatio je ponudu za preuzimanje lokalnog ogranka kineskog investicionog fonda Fujian Grand Chip koji za akciju Aixtrona nudi 6 evra po akciji.

Ponuda kineskog poduzetnika Zhendong Liu za preuzimanje Aixtrona, nemačkog proizvođača čipova, nova je potvrda rastućeg kineskog apetita za evropskim tehnološkim firmama, piše Wall Street Journal.

Nemački proizvođač čipova i elektroničkih uređaja Aixtron objavio je u ponedeljak da je prihvatio ponudu nemačkog ogranka kineskog investicionog fonda Fujian Grand Chip (FGC), koji je u 51-odstotnom vlasništvu Zhendong Lija i 49-odstotnom vlasništvu društva Xiamen Bohao Investment. Nemački ogranak posluje pod imenom Grand Chip Investment GmbH.

Akcionarima će biti ponuđeno 6,00 evra po akciji, što vrednost firme postavlja na oko 670 miliona evra, navodi se u saopštenju Aixtrona. Ponuda nudi premiju od 50,7 odsto na cenu akcije u poslednja tri meseca, odnosi se na sve akcionare Aixtrona, a podržali su ju i izvršni i nadzorni odbor.

Da bi usprla, ponudu mora prihvatiti najmanje 60 posto akcionara Aixtrona. Naravno, ponudu mora odobriti i regulator.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Beogradska berza: Ubedljivo najtrgovanija Komercijalna banka
Next Završene konsultacije o sastavu nove vlade, Vučić mandatar

You might also like

Kompanije 0 Comments

Veća dobit 9 puta zbog smanjenja plata za petinu

V.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić očekuje da neto dobit tog javnog preduzeća u 2015. bude 54 miliona dinara, što je devet puta više od plana.

Kompanije 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Produžen rok za dostavljanje nacrta ugovora o koncesiji

Rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji za beogradski Aerodrom Nikola Tesla ponuđačima kvalifikovanim za drugu fazu postupka produžen je do 1. novembra.

Kompanije 0 Comments

Srbija: Mleko u kesama sumnjivog kvaliteta, naložena vanredna inspekcija mlekara

Inspektori su dobili nalog da izvrše kontole u svim mlekarama koje su bile na spisku onih u kojima se prodaje mleko neispravnog kvaliteta, a bilo koja odstupanja biće sankcionisana, izjavio

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply