JP Resavica: Gašenje rudnika, država preuzima dugove

JP Resavica: Gašenje rudnika, država preuzima dugove

U Resavici, jednom od 17 privilegovanih javnih preduzeća, biće ugašena četiri rudnika, a dug od 11,4 milijardi dinara platiće poreski obveznici.

Predstavnici ministarstava rudarstva i energetike, finansija, rada i privrede potvrdili su da će preuzeti dug prema državnim poveriocima u iznosu od 11,4 milijardi dinara.

U sindikatu rudnika PEU Resavica kažu da im je ponuđen socijalni program u visini od 200 evra po godini staža.

Biće zatvorena četiri rudnika koja posluju u sastavu JP “Resavica“ za podzemnu eksploataciju uglja. To su rudnici čije su rezerve na izdisaju – Vrška Čuka, Bogovina, Ibarski i Senjski rudnici.

Status ovog preduzeća biće obelodanjen nakon 31. maja, do kada je zaštićen od stečaja.

Prema predlogu radne grupe, ideja je da se neprofitabilni delovi kompanije odstrane, a da se zdrav deo sačuva, jer je to jedini način da “Resavica” preživi. Subvencije države više nisu moguće, zbog dogovora sa MMF-om.

Izvor: Blic.rs
Previous Huawei: U prvom tromesečju isporučeno više od 28 miliona uređaja
Next Malinarima osiguranja ne pokrivaju štetu od snega u maju

You might also like

Trgovina 0 Comments

Evropska komisija predložila nove propise za elektronsku trgovinu

Evropska komisija je u četvrtak predložila nova poreska pravila kako bi podstakla elektronsku trgovinu i podržala preduzeća koja rade preko interneta u 28 članica EU.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS otpušta 3.600 radnika u naredne tri godine

U okviru programa optimizacije broja zaposlednih, iz EPS-a će, u naredne tri godine, otići još oko3.600 zaposlenih, pišu “Večernje novosti”.

Industrija 0 Comments

U Novom Pazaru pokrenut stečaj fabrike Prva petoletka

Stečajni postupak fabrike Delovi u Novom Pazaru u sastavu Prve petoletke, na predlog Ministarstva privrede pokrenuo je Privredni sud u Kraljevu, dok je prvo ročište zakazano za 4. maj.

1 Comment

  1. Aleksandar
    May 24, 12:21 Reply
    Uopste ne sumnjam da ce direktori reorganizovati preduzece,kao i do sada.Dragi moji,nista od toga! Direkcija preduzeca,samo u Resavici bi trebala da se smanji za dve trecine i eto posla.Garantovano,bez posla ce ostati sirotinja i oni koji su bez ,,veze".Steta sto ce se ugasiti jedan mali gradic koji je bio simbol rada,simbol dobrih ljudi.U ostalom ovakvoj drzavi se ne pise dobro. Ko krene zadnji,neka ugasi svetlo!

Leave a Reply