Jednostavniji promet nekretnina uz “video šetnju”

Jednostavniji promet nekretnina uz “video šetnju”

Iznajmljivanje ili čak kupovina nekretnine uz pomoć “video šetnje” kroz prostor idejni je projekat studenata, čija se ideja dopala žiriju na Startup vikendu u Novom Sadu.

Projekat “Virtuelna realnost” razvili su studenti različitih fakulteta i diplomac finansija, Aleksandar Čerge, Miloš Klincov i Aleksandar Cicmil.

Uz pomoć “virtuelne realnosti” promet nekretnina bi se mogao znatno unaprediti. Projekat “štedi vreme, novac i živce“, kažu autori.

Kada se “Virtuelna realnost“ razradi, razgledanje nekretnina biće moguće iz fotelje, uz pomoć posebnih naočara. Potencijalne kupce vodiće kroz prostor namenjen za prodaju ili iznajmljivanje. Dok kupci ne budu imali naočare, primenom IT-a oni će napraviti video pa će zainteresovani putem internet ponude biti u prilici da razgledaju, za sada sobe za iznajmljivanje, premda se projekat može proširiti na stanove, kuće i poslovni prostor namenjen različitim sadržajima (restorani, hoteli, hale, fabrike…).

Kreatori projekta ističu da bi za nekoliko godina, kada se ideja u potpunosti razradi, svako domaćinstvo moglo imati specijalne naočare kao što sada svaka kuća ima telefonski priključak.

“Sediš u fotelji pored računara i gledaš šta agencije nude od soba za izdavanje. Od, na primer, 20-30 soba izbereš nekoliko koje ti odgovaraju zbog cene, lokacije, veličine… Tek onda odeš u Agenciju za promet nekretnina i agent te odvede na lice mesta da ih vidiš”, objašnjava ideju Miloš Klincov.

Poziv na saradnju

Aleksandar Čerge kaže da su išli u dve agencije za promet nekretnina, gde su ih podržali u nameri da razviju projekat, nudeći im saradnju.

“Za taj projekat su nam potrebne specijalne naočare, koje se mogu kupiti za stotinu dolara pa naviše, i kamera ‘Go-Pro’ vredna oko 450 dolara, što za sada nemamo, pa smo zainteresovni za saradnju sa svima koji hoće da podrže projekat jer nam treba šest-sedam takvih kamerica”, kaže Čerge.

Oni su napravili računicu koliko bi od proizvoda “Virtuelna realnost“ mogli da zarade.

“U Novom Sadu ima čak 60.000 stanova na prodaju. Naša računica je da bismo od agencija mogli dobiti po 50 evra za svaki prodat stan. Treba nam tri do šest meseci da bar deset odsto ponude ubacimo u projekat ‘Virtuelna realnost’. I evo računice: 6.000 stanova puta 50 evra jednako je 300.000 evra”, objašnjavaju.

Izvor: Dnevnik.rs
Previous Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara
Next Fitofarmacija povećava dividendu na 80 dinara po akciji

You might also like

Preduzetništvo

Developeri sada razvijaju botove, biznis sa aplikacijama na izdahu

Tržište za mobilne aplikacije upravo doživljava svoje zrelo doba. Tekstualne usluge ili čet botovi sada preuzimaju primat, piše britanski list Economist.

Najvažnije vesti

APR: U Srbiji više privrednika nego prošle godine

U Srbiji je ove godine osnovano 2.300 privrednih društava, što je za oko 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine kada je bilo oko 2.000 novoregistrovanih preduzeća,

Saveti

Kako pokrenuti posao bez mnogo novca?

Da li je moguće pokrenuti biznis koji će biti profitabilan, a opet legalan?