Bayer poslao ponudu za Monsanto

Bayer poslao ponudu za Monsanto

Nemačka farmaceutska i hemijska kompanija Bayer, objavila je da je ponudila 122 dolara po akciji, ili ukupno 62 milijarde dolara, za kupovinu američke kompanije Monsanto.

Priče o preuzimanju postale su aktuelne prošle nedelje, a ovom kupovinom Bayer, koji se bavi proizvodnjom semena i proizvoda za uništavanje korova, insekata i gljivica, napravio bi „vodeći integrisani poljoprivredni biznis“.

Bayer, sa sedištem u Leverkuzenu, specijalizovan je za farmaceutske proizvode i poljoprivredu, zapošljava oko 117.000 ljudi širom sveta, a prošle godine je od prodaje zaradio 46,3 milijarde evra.

Proizvodnja Monsanta, čije je sedište u Sent Luisu, usmerena je na seme za voće, povrće i useve kao što su kukuruz, soja i pamuk, kao i popularni herbicid Roundup. To je najveći proizvodjač genetski modifikovanog semena.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Svetske breze: Na svetskim berzama vlada oprez
Next Penzije u Srbiji skočile za 7,8%, a u Crnoj Gori za 100%

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Od 2008. siromašne zemlje dobile najviše kredita od Svetske banke

Svetska banka je odobrila siromašnim zemljama broj kredita koji je prošle godine došao do nivoa koji je uobičajen za period finansijske krize, saopštila je danas ta banka.

Kompanije 0 Comments

Konačno otkriven razlog eksplozije baterije Samsung Note-a 7

Na internet stranicama kompanije Instrumental objavljena je inženjerska analiza Samsung-ovog ovogodišnjeg najvećeg hit-telefona, i istovremeno najvećeg fijaska ove kompanije u duže vremena.

Industrija 0 Comments

Energoprojekt: Pad prihoda, dobit na istom nivou

Najveći domaći građevinar Energoprojekt holding ostvario je u prvoj polovini godine konsolidovani neto profit od 373,9 miliona dinara što je gotovo identičan iznos kao i godinu dana ranije (pad od

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply