Bayer poslao ponudu za Monsanto

Bayer poslao ponudu za Monsanto

Nemačka farmaceutska i hemijska kompanija Bayer, objavila je da je ponudila 122 dolara po akciji, ili ukupno 62 milijarde dolara, za kupovinu američke kompanije Monsanto.

Priče o preuzimanju postale su aktuelne prošle nedelje, a ovom kupovinom Bayer, koji se bavi proizvodnjom semena i proizvoda za uništavanje korova, insekata i gljivica, napravio bi „vodeći integrisani poljoprivredni biznis“.

Bayer, sa sedištem u Leverkuzenu, specijalizovan je za farmaceutske proizvode i poljoprivredu, zapošljava oko 117.000 ljudi širom sveta, a prošle godine je od prodaje zaradio 46,3 milijarde evra.

Proizvodnja Monsanta, čije je sedište u Sent Luisu, usmerena je na seme za voće, povrće i useve kao što su kukuruz, soja i pamuk, kao i popularni herbicid Roundup. To je najveći proizvodjač genetski modifikovanog semena.

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife
Previous Svetske breze: Na svetskim berzama vlada oprez
Next Penzije u Srbiji skočile za 7,8%, a u Crnoj Gori za 100%

You might also like

Najvažnije vesti

Šta nas čeka u eri autonomnih vozila?

Globalna konsultantska firma za strategiju i menadžment A.T. Kearney predviđa da će do 2035. godine tržište autonomnih vozila iznositi 560 milijardi dolara i predstavljaće gotovo 17 odsto celokupnog svetskog tržišta automobila.

Kompanije

Yahoo: Završen kvartal sa gubitkom od 99 miliona dolara

Prihodi kompanije Yahoo pali su za skoro 12%, ali to je manji pad nego što su prognozirali analitičari pa je cena akcije porasla 1%.

Kompanije

Pred stečajem četvrtina preduzeća u Srbiji

Iako je srpska privreda, posle višegodišnje neprofitabilnosti, prošle godine prešla u pozitivnu zonu poslovanja, ipak je pred stečajem četvrtina preduzeća u Srbiji, a te kompanije imaju neto gubitak iznad visine kapitala.