Rusija predložila SAD zajedničke vojne akcije u Siriji, Pentagon odbio predlog

Rusija predložila SAD zajedničke vojne akcije u Siriji, Pentagon odbio predlog

Rusija je predložila Sjedinjenim Američkim Državama i međunarodnoj koaliciji koju predvodi Vašington da od 25. maja zajedno sprovode vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Sjedinjenim Američkim Državama predlažemo da ruske vazdušne snage i avijacija koalicije koju predvode, zajedno od 25. maja planiraju i napadaju terorističke grupe, među kojima je i sirijski ogranak Al Kaide, Front el Nusra”, rekao je danas Šojgu.

Rusija od 30. septembra 2015. gađa položaje džihadista u Siriji, a međunarodna koalicija na čelu sa SAD od avgusta 2014. godine.

Međutim, Pentagon je odbio ruski predlog da zajedno sprovode vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji, ističući da SAD ne sarađuju vojno sa Rusijom u toj zemlji.

“Mi ne sarađujemo s Rusima u vojnim operacijama u Siriji”, izjavio je portparol američkog Ministarstva odbrane Džef Dejvis i dodao da SAD i Rusija imaju različite ciljeve u Siriji.

Dejvis je rekao da su ruske vojne operacije namenjene da podrže sirijski režim predsednika Bašara el Asada, dok se SAD “jedino usredsređuju na poraz Islamske države”.

Izvor:N1
Previous Evropske berze: Lovci na povoljne akcije se vraćaju na tržišta
Next Australijski mediji: Srpski jadarit za budućnost Rio Tinta

You might also like

Geopolitika

Izrael zapretio da će uništiti odbrambeni vazdušni sistem Sirije

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman zapretio je da će Izrael uništiti sirijsku protiv vazdušnu odbranu ako ponovo bude ciljala izraelske borbene avione nakon što je ta zemlja pokušala da obori

Geopolitika

Reagovanja na britanski referendum: Wilders pozvao na referendum o članstvu Holandije u EU

Lider holandske antievropske “Stranke slobode” Geert Wilders pozvao je jutros na održavanje referenduma o izlasku ili ostanku u EU u njegovoj zemlji, posle objave da je Britanija glasala za izlazak

Geopolitika

The Guardian: Bivša Jugoslavija bi tek mogla da izraste u Trampovu prvu pravu spoljnopolitičku glavobolju

“Zaboravite Kinu i Bliski istok, bivša Jugoslavija bi tek mogla da izraste u Trampovu prvu pravu spoljnopolitičku glavobolju” – piše britanski “Guardian”.