Zbog milion evra Finska zatvara granicu sa Rusijom

Zbog milion evra Finska zatvara granicu sa Rusijom

Zbog godišnje uštede od skoro milion evra Finska planira da zatvori svoje granične prelaze sa Rusijom.


Granični prelazi na rusko-finskoj granici mogli bi noćas da budu zatvoreni da bi se uštedio novac, izjavio je načelnik granične oblasti jugoistočne Finske Ismo Kurki.

Prema njegovim rečima, carinska kontrola napravila je studiju kako bi otkrila načine za uštedu, a jedan od njih je ograničavanje radnog vremena graničnih prelaza. Kurki navodi da nijedna odluka neće biti doneta dok se agencija ne konsultuje sa ruskim kolegama.

Ranije je prelaz na rusko-finskoj granici bio ograničen, jer su Moskva i Helsinki zadržavali pravo da granicu u aprilu prelaze samo ruski, beloruski i finski državljani.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Španija: Peugeot Citroen planira uložiti u naredne četiri godine 700 miliona evra
Next Ekonomski samit Rusija-ASEAN u Sočiju

You might also like

Društvo

Čačak dobija rent-a-bike i gondolu

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da se, u cilju smanjenja saobraćajnog pritiska na centar grada, razmišlja da na desetak lokacija budu postavljene bicikle za iznajmljivanje sa kojima će građani

Najvažnije vesti

Siniša Mali: Od decembra ili januara veće penzije

Datum ukidanja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija u Srbiji biće saopšten u sredu, nakon završetka razgovora delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa ministrom finansija Sinišom Malim, a uvećan

Najvažnije vesti

Konsultacije o sastavu nove vlade, Nikolić napustio sastanak sa radikalima nakon 30 sekundi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o vladi sa predstavnicima lista koje su ušle u parlament.