Srbija: Predstavljen Mundio mobile, novi virtuelni mobilni operater

Srbija: Predstavljen Mundio mobile, novi virtuelni mobilni operater

Danas je RATEL predstavio novog, virtuelnog mobilnog operatora “Mundio mobile” koji planira da od septembra počne sa pružanjem usluge u Srbiji.

Reč je kompaniji koja je deo britanske “Mundio grupe” i planira da na tržištu Srbije pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva.

Direktor “Mundio mobile” Channa Kurera rekao je da će tokom ove godine ta kompanija početi da pruža usluge kako u Srbiji, tako i na Kipru, zatim i u Češkoj, Italiji.

Najavljujući usluge po povoljnijim cenama on je dodao da ta grupa želi da investira u Srbiji i otvara nova radnih mesta.

– Imamo ambiciozne planove u Srbiji i ponudićemo veliki izbor pripejd usluga, pripejd paketa i mesečnih pretplata za međunarodne pozive. Najvažnije nam je da korisnicima ponudimo najbolje i povoljnije usluge i olakšamo im konktakte sa korisnicima bilo u zemlji, ili inostranstvu. Naši servisi ponuduće besplatne pozive između korisnika u Srbiji kao i besplatne pozive ka korisnicima u ostalim zemaljama – rekao je Kurera.

Uvođenjenm jeftinijijih poziva omogućićemo i poslovnim srpskim korisnicima da smanje troškove telefoniranja, dodao je. Kako je naveo, u toku je procedura numeracije i kada se sa njom završi operator bi mogao da počne sa pružanjem usluga. Procenjuje da se to može očekivati, krajem leta, u septembru.

mobilni telefoni

Kurera je rekao da bi stručnjake iz Srbije počeli da anagažuju bar mesec dana pre toga i to prevashodno u oblasti podrške korisnicima, zatim u oblasti marketinga, prodaje, mrežnom operativnom centru…

On je dodao da će kada bude počeo da pruža usluge, “Mundio mobile” na tržištu Srbije koristiti brend pod kojim nastupa i u drugim zemljama -“Vectone mobile”.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, “Mundio” će raditi kao virtuelni mobilni operator i zakupljivaće pristup mrežnoj infrastrukturi operatora “Vip mobile”. To praktično znači da virtuelni mobilni operator nema svoju mrežu već zakupljuje mobilnu mrežu nekog od mobilnih operatora u zemlji u kojoj planira da pruža usluge “Mundio mobile” već pruža usluge milionima korisnika u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Portugaliji, Austriji, rečeno je na konferenciji.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je da su na tržištu prisutna tri mobilna operatora i da u Srbiji ima ukupno oko 9. 155.000 pretplatnika mobilne telefonije.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Raspisan konkurs za podsticajna sredstva za reciklere za 2016. godinu
Next Evropske berze: Lovci na povoljne akcije se vraćaju na tržišta

You might also like

Banke i finansije

NBS već radi projekcije za najavljeno povećanje plata i penzija

U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je guverka NBS Jorgovanka Tabaković.

Kompanije

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

Industrija

Srbija: U maju dolaze dve turske tekstilne kompanije

Dve turske kompanije iz oblasti tekstila najavile su da će u martu početi da investiraju u Srbiju.