Između 2 i 3 milijarde dolara će se kretati ponude za Yahoo

Između 2 i 3 milijarde dolara će se kretati ponude za Yahoo

Još se u aprilu očekivalo da će ponude za Yahoo biti u rasponu od 4 do 8 milijardi dolara. Firma je rok za drugi krug podnošenja ponuda postavila u prvoj nedelji juna.

Očekuje se da će Verizon Communications Inc. i drugi ponuditi između 2 i 3 milijarde dolara za temeljni posao Yahoo Inc-a, što je manje nego što je taj internet pionir očekivao, rekli su upućeni izvori. Najvećim se favoritom smatra telekomunikacijski div, dok se za neke privatne firme očekuje da će dati niže ponude.

Neke od ponuda mogle bi biti i iznad očekivanog raspona od 2 do 3 milijarde dolara, rekli su neki izvori, jer je u interesu ponuđača da spuste tenzije na aukciji. Moguće je i da se neće sve ponude odnositi na celokupno ključno poslovanje i da će biti drugačije strukturirane. Yahoo je za drugi krug podnošenja ponuda postavio rok u prvoj nedelji juna, rekli su upućeni, no ne zna se je li to zadnji krug ili će slediti još jedan, dodali su.

Teško je odrediti vrednost Yahoovog web poslovanja jer je njegova tržišna vrednost od oko 35 milijardi dolara povezana s udelom u Alibaba Group Holdingu i Yahoo Japanu. Youssef Squali, analitičar u Cantor Fitzgeraldu, je u aprilu procenio da Yahoo vredi između 4 i 5 milijardi dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Beogradska berza: Solidno trgovanje, najprometniji Aerodrom
Next Sve više povrtara se okreću proizvodnji cveća

You might also like

Banke i finansije

NBS nastavila da kupuje evre, dinar ipak ojačao

Narodna banka Srbije (NBS) ponovo je intervenisala na deviznom tržištu kupujući evre kako bi sprečila naglo jačanje dinara, navode za Reuters učesnici na deviznom tržištu.

Transport

Srbija kargo obelodanila dobit

U prvom kvartalu ove godine Srbija kargo, preduzeće za železnički prevoz robe, ostvarilo je dobit od oko 40 miliona dinara.

Kompanije

Lauda otkupio Fly Niki

Iznenađujući zaokret dogodio se u borbi za budućnost nesolventne low-cost austrijske aviokompanije Niki.