Sukobi u Venezueli, opozicija traži ostavku predsednika Madura

Sukobi u Venezueli, opozicija traži ostavku predsednika Madura

Policija se sukobila sa hiljadama demonstranata u Karakasu koji su pokušali da dođu do sedišta izborne komisije kako bi tražili referendum o opozivu predsednika Nikolasa Madura.

Antivladin protest je treći za nedelju dana, a pošto je jedna manja grupa demonstranata pokušala da se probije kroz policijski kordon policija je bacila suzavac, prenosi AP.

Venezuelanska skupština, u kojoj većinu čine poslanici stranaka koje su opozicija predsenikovoj Socijalističkoj partiji, odbacila je juče uredbu o vanrednom stanju, koje je proglasio predsednik Nikolas Manduro zbog produbljivanja krize u ovoj južnoameričkoj državi bogatoj naftom.

Mandat predsednika Madura ističe 2019. godine, a opozicija je posle ubedljive pobede na parlamentarnim izborima u decembru obećala da će naći način da ga smeni u prvoj polovini 2016.

Poslanici su glasanjem konstatovali da uvođenje vanrednog stanja “produbljuje ozbiljan poremećaj ustavnog i demokratskog poretka Venecuele” i da je Maduro “donošenjem ove odluke ignorisao ustav”, prenosi AFP.

Izvor:Tanjug
Previous Dinar u silaznoj putanji prema dolaru, miruje prema evru
Next "Bliski susret" kineskih i američkih aviona iznad Južnog kineskog mora

You might also like

Politika

Potpisan protokol o pristupanju Crne Gore NATO savezu

Crna Gora od danas ima status posmatrača u NATO, pošto su šefovi diplomatije 28 članica Alijanse potpisali protokol o pristupanju ove države tom savezu.

Geopolitika

Ženeva: Pregovori o miru u Siriji završeni bez rezultata, nova runda dijaloga u martu

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da su sirijska vlada i opozicija na mirovnim pregovorima postigle “okvirni dogovor” koji definiše proces političke tranzicije u skladu s

Geopolitika

Egipat: Napad na Kopte koji su putovali prema manastiru

Najmanje 26 osoba je danas ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke i medicinske