Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Aukcijske kuće Sotheby&Christie, koje tradicionalno organizuju prolećnu aukciju skupocenog nakita, procenjivale su pre aukcije da dragulj vredi izmedju 38 i 45 miliona švajcarskih franaka.

Od plavog pravougaonog dijamanta napravljen je prsten, a njega okružuju dva manja dijamanta trapezastog oblika. Dijamant je dobio ime po britanskom draguljaru, seru Philip Oppenheimeru, koji je vladao tržištem dijamanata sredinom prošlog veka. On je bio vlasnik dragulja, a kasnije ga je poklonio svojoj supruzi.

Prodaja Diamanta Oppenheimer bila je kruna dvodnevne aukcije na obali Ženevskog jezera.

Kuća Sotheby držala je rekord najskupljeg dijamanta prodatog na aukciji, a reč je o plavom dijamantu Blue Moon of Josephine koji je prošle godine prodat magnatu iz Hong Konga za 48,4 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta.rs
Previous Republika Srpska se zadužuje još 60 miliona maraka
Next U Srbiji uskoro EU program za zapošljavanje

You might also like

Društvo 0 Comments

Novi sistem građanima uštedeo 500.000 sati na šalterima

Elektronska razmena podataka među državnim organima Srbije je za godinu dana primene informacionog sistema “eZUP”, građanima “uštedela” 500.000 sati jer ne provode veme šetajući od šalatera do šaltera, saopštila je

Tema dana 0 Comments

Srbija: Minimalac skače na 130 dinara po satu

Minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2017. godne iznosiće 130 dinara po satu, saopšteno je danas nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Društvo 0 Comments

Milan Krkobabić: Neophodna hitna reforma penzionog sistema

Produženje ljudskog života, tehnološki napredak i manjak potrebe za radnom snagom čini sadašnji penzioni sistem neodrživim u budućnosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply