Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Aukcijske kuće Sotheby&Christie, koje tradicionalno organizuju prolećnu aukciju skupocenog nakita, procenjivale su pre aukcije da dragulj vredi izmedju 38 i 45 miliona švajcarskih franaka.

Od plavog pravougaonog dijamanta napravljen je prsten, a njega okružuju dva manja dijamanta trapezastog oblika. Dijamant je dobio ime po britanskom draguljaru, seru Philip Oppenheimeru, koji je vladao tržištem dijamanata sredinom prošlog veka. On je bio vlasnik dragulja, a kasnije ga je poklonio svojoj supruzi.

Prodaja Diamanta Oppenheimer bila je kruna dvodnevne aukcije na obali Ženevskog jezera.

Kuća Sotheby držala je rekord najskupljeg dijamanta prodatog na aukciji, a reč je o plavom dijamantu Blue Moon of Josephine koji je prošle godine prodat magnatu iz Hong Konga za 48,4 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta.rs
Previous Republika Srpska se zadužuje još 60 miliona maraka
Next U Srbiji uskoro EU program za zapošljavanje

You might also like

Društvo

Na društvenim mrežama zabeleženo 450.000 finansijskih prevara

Finansijske prevare  su se na društvenim mrežama ove godine udvostručile u odnosu na 2016. i to je postalo poprilično zabrinjavajuće jer čini se da su cyber kriminalci pronašli novi način

Politika

Donald Trump: Nisam tražio obustavu istrage FBI

Američki predsednik Donald Trump u četvrtak je odlučno osporio svaku umešanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI nije

Društvo

Crna Gora: Prosečna zarad u junu 511 evra

Prosečna zarada (bruto) u junu 2018. godine u Crnoj Gori iznosila je 767 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 511 evra, saopšteno je iz MONSTAT-a.