Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Aukcijske kuće Sotheby&Christie, koje tradicionalno organizuju prolećnu aukciju skupocenog nakita, procenjivale su pre aukcije da dragulj vredi izmedju 38 i 45 miliona švajcarskih franaka.

Od plavog pravougaonog dijamanta napravljen je prsten, a njega okružuju dva manja dijamanta trapezastog oblika. Dijamant je dobio ime po britanskom draguljaru, seru Philip Oppenheimeru, koji je vladao tržištem dijamanata sredinom prošlog veka. On je bio vlasnik dragulja, a kasnije ga je poklonio svojoj supruzi.

Prodaja Diamanta Oppenheimer bila je kruna dvodnevne aukcije na obali Ženevskog jezera.

Kuća Sotheby držala je rekord najskupljeg dijamanta prodatog na aukciji, a reč je o plavom dijamantu Blue Moon of Josephine koji je prošle godine prodat magnatu iz Hong Konga za 48,4 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta.rs
Previous Republika Srpska se zadužuje još 60 miliona maraka
Next U Srbiji uskoro EU program za zapošljavanje

You might also like

Tema dana 0 Comments

EU: Finansiranje strateških projekata na granici Mađarske i Srbije

Evropska unija će sa 24.800.000 eura sufinansirati projekte od strateške vrednosti za pogranični region Mađarske i Srbije, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije. 

Društvo 0 Comments

Kazna od preko 60 miliona dinara zbog rada na crno

U prvom kvartalu godine inspektori rada zatekli su 4.793 radnika na crno od kojih je posle preduzetih mera inspektora, s poslodavcem 3.728 zasnovalo radni odnos.

Društvo 0 Comments

Norvežani sve manje jedu krompir

Potrošnja krompira je dramatično pala u Norveškoj od otkrivanja nafte u Severnom moru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply