Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Aukcijske kuće Sotheby&Christie, koje tradicionalno organizuju prolećnu aukciju skupocenog nakita, procenjivale su pre aukcije da dragulj vredi izmedju 38 i 45 miliona švajcarskih franaka.

Od plavog pravougaonog dijamanta napravljen je prsten, a njega okružuju dva manja dijamanta trapezastog oblika. Dijamant je dobio ime po britanskom draguljaru, seru Philip Oppenheimeru, koji je vladao tržištem dijamanata sredinom prošlog veka. On je bio vlasnik dragulja, a kasnije ga je poklonio svojoj supruzi.

Prodaja Diamanta Oppenheimer bila je kruna dvodnevne aukcije na obali Ženevskog jezera.

Kuća Sotheby držala je rekord najskupljeg dijamanta prodatog na aukciji, a reč je o plavom dijamantu Blue Moon of Josephine koji je prošle godine prodat magnatu iz Hong Konga za 48,4 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta.rs
Previous Republika Srpska se zadužuje još 60 miliona maraka
Next U Srbiji uskoro EU program za zapošljavanje

You might also like

Društvo 0 Comments

Island – najbezbednija zemlja na svetu

Analize Instituta za ekonomiju i mir (IEP) koji je sačinio Globalni indeks mira za 2017. (Global Peace Index 2017), pokazuju da se stanje mira u svetu blago popravilo u poslednjih

Društvo 1Comments

Zaostale predmete u katastru rešavaju novih 215 zaposlenih

U Republičkom geodetskom zavodu danas će početi da radi 215 službenika geodetske i pravne struke, koji imaju zadatak da u narednih godinu dana reše sve zaostale predmete u katastru.

Društvo 1Comments

U Srbiji samo 36.359 žena na rukovodećim položajima

Trenutno 36.359 žena u Srbiji su na rukovodećim pozicijama u privatnom sektoru, pokazuje najnovije istraživanje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply